Debatní klub tentokrát bude řešit problém korupce

15.05.2014 19:14

Boji proti korupci se z mnoha úhlů pohledu bude věnovat další beseda projektu Debatní klub. Diskuze, dostupná na serveru youtube.com, bude hledat odpovědi na otázky jako „Proč nejsou česká vězení přímo přeplněná lidmi odsouzenými za korupci a klientelismus?" nebo „Proč není hromadně zabavovaný majetek odsouzených?"

Debatní klub tentokrát bude řešit problém korupce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Do Debatního klubu jsme si dovolili pozvat pány Ondřeje Chládka, člena představenstva holdingu Enteria a. s., a Stanislava Beránka, analytika Transparency International, aby se zabývali například tím, podle jakého klíče si státní zástupci v čele s Lenkou Bradáčovou vybírají své cíle a jaké konkrétní dopady mají jejich akce,“ řekl serveru ParlamentníListy.cz jeden z autorů projektu Debatní klub Alexandr Vojta.

Diskutující budou hledat také odpovědi na otázky „Kdo s kým a proti komu vlastně bojuje a je opravdu vždy a jedině na prvním místě boj s korupcí nebo i něco jiného?" nebo „Je možné se na boj proti korupci dívat jako na mocenský nástroj?"

Debatní klub se už třetím rokem úspěšně pokouší přinášet internetovým divákům necenzurované diskuse nejrůznějších osobností a pokouší se diskusi vrátit její původní smysl a význam, který se v pojetí dnešního mediálního světa vytrácí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…