Dej mi vajca. Ty nemáš račun? Nové akční VIDEO Andreje Babiše

07.10.2015 11:01

Na facebookovém profilu hnutí ANO se objevilo nejnovější video s předsedou hnutí Andrejem Babišem a jeho nejzásadnější politickou agendou – účtenkami. Ministr se vypravil do domoviny elektronické evidence tržeb – Chorvatska – a zkoumal tam, jak stánkaři a řemeslníci povinnost evidovat tržby dodržují.

Dej mi vajca. Ty nemáš račun? Nové akční VIDEO Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

Po rekapitulaci minulých dílů, ve které si diváci mohli připomenout sněmovní Babišovu show s obřímí maketami účtenky či žertovnou prezentaci v kostýmu Fantomase na Čapím hnízdě, je dynamická grafika přenesla na pobřeží Středozemmího moře, což podmanivý hlas vysvětluje: „Následující události se odehrály v chorvatském Splitu v létě 2015.“ Opozice prý tvrdí, že elektronická evidence živnostníky zničí nebo neúměrně zatíží, proto si ministr Andrej Babiš osobně zajel prověřit situaci tam, kde už EET funguje.

Sugestivní dotaz: „Dají mu účtenku všichni? A kolik jich za 24 minut nasbírá?“ je doplněn záběrem na nakupujícího ministra a titulkem: „Andrej Babiš, ministr financí. Má rád računy, pandy a čokoládovou zmrzlinu“. Vysvětlivka dodává, že „račun“ je chorvatsky „účtenka“.

Následně je zahájeno odpočítávání a ministr Babiš vyráží.

 

 
Andrej Babiš v Chorvatsku sbírá účtenky!

BABIŠ U MOŘE. TO MUSÍTE VIDĚT! Tady není čas na komentáře, požadujte účtenku už teď!

Posted by ANO on 7. říjen 2015

Jako první vyzkouší pouliční prodejkyni ovoce. Pak se přesune do pekárny, kde rovněž nakoupí a nadšeně hlásí „mám račun“.

Pak ministr nakoupí u pouličního prodejce nápojů a účtenku rovněž dostane. Z časového limitu zatím odkrojil necelých devět minut. Pronásledován třemi kamerami, které jej snímají z různých úhlů, pak dojde k zelinářskému stánku, kde nakoupí, účtenku dostane, a ještě s chorvatskou prodavačkou pohovoří. „Já to chcem u nás, u nás to chcem,“ vysvětluje.

Procházka za nákupy pokračuje v pouličním květinářství, kde se však Babiš kvůli frontě trochu zdrží, takže mu z limitu zbývá už jen sedm minut. Spokojeně si převezme zabalený puget a účtenku. Další prodejkyni rovnou osloví „dej mi račun a tu máš drobný,“ a pak si účtenku překontroluje, zda na ní souhlasí údaje.

Inspekce pokračuje u pultu prodejny, kde ministr objednává: „Kůpím vajca. Dáš mi račun?“ Zde však s žádostí neuspěje, což kvituje zklamaným „nemá računa“ a odchází bez nákupu. V posledních šesti vteřinách limitu si pak Andrej Babiš stihne koupit ještě čokoládovou zmrzlinu, podle úvodního titulku svou oblíbenou.

Nakonec se ministr usadí v restauraci u přístavu, odloží si nákup a začne počítat účtenky. Dopočítá se šesti kusů a začíná porovnávat s nakoupenými položkami. Koupil prý růže pro manželku, mražený nápoj, ryby, ovoce, a nakonec i vejce s računem. Poslední účtenka jej na chvíli překvapí, než si uvědomí: „Jo, koblihy jsem kupoval. Tři koblihy,“ spokojeně přikyvuje nad účetním dokladem.

„Výhoda je to, že tady se i veřejnost snaží, aby prodejci byli poctiví, a aby tržby vykazovali“, uzavírá ministr financí. V příštích dílech se prý můžeme těšit na pokračování letní účtenkové story, například s restauratéry v letovisku Makarska, ujišťujícími, že zavedení EET na svém byznysu vůbec nepoznali. To potvrdí i český velvyslanec v Chorvatsku, podle kterého si živnostníci nový stav pochvalují.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…