Dejte průchod spravedlnosti. Komunisté i ODS chtějí vydat Babiše s Faltýnkem

05.09.2017 15:30

Většina stran zastoupených ve Sněmovně bude na středečním jednání hlasovat pro vydání předsedy a prvního místopředsedy hnutí ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Zástupci stran to dnes řekli na tiskových konferencích. Policie požádala o vydání Babiše a Faltýnka kvůli financování farmy Čapí hnízdo.

Dejte průchod spravedlnosti. Komunisté i ODS chtějí vydat Babiše s Faltýnkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Podle šéfa poslanců KSČM Pavla Kováčika nemůže Sněmovna nahrazovat práci vyšetřovatelů a soudců. „Hlavně, aby byl dán průchod spravedlnosti, byl dán průchod konání orgánů činných v trestním řízení a aby oba pánové měli možnost se očistit,“ řekl. Komunistický klub bude hlasovat pro vydání Babiše a Faltýnka, stejně jako to dělal v jiných podobných případech.

Klub ODS nedal pro poslance závazné doporučení, jak mají hlasovat, podle předsedy klubu Zbyňka Stanjury ale všichni poslanci dali najevo, že budou pro vydání. Stanjura řekl, že v tomto případě není důvod využívat poslaneckou imunitu. Připomněl také, že zástupci ANO v minulosti volali po odstranění imunity. Babiš se nyní podle něj chová podle zásady z knihy Farma zvířat, že „všichni jsou si rovni, ale někteří jsou si rovnější“.

Babiše chce policie stíhat pro podezření z dotačního podvodu a z poškození finančních zájmů Evropské unie. Faltýnek je podezřelý z dotačního podvodu ve formě účastenství. Vyšetřování se týká získání padesátimilionové dotace pro vznik farmy Čapí hnízdo na Benešovsku. Babiš a Faltýnek vyšetřování označují za účelovou snahu poškodit ANO před volbami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…