Dejte si pozor na množství a tón svých tweetů. Toto vám prý dnes v Holandsku přijde oznámit policie, když slušně protestujete proti migraci

11.12.2016 21:49

„V západní Evropě dochází k masivnímu porušování svobody slova – pokud úřady shledají ono slovo dostatečně protiimigrantským,“ konstatuje ve svém komentáři pro server Reflex.cz Jiří X. Doležal. Vychází z nové zprávy Gatestone institutu.

Dejte si pozor na množství a tón svých tweetů. Toto vám prý dnes v Holandsku přijde oznámit policie, když slušně protestujete proti migraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

Doležal následně popisuje situaci z nizozemského města Sliedrecht, kde policie dorazila do kanceláře místního občana Marka Jongeneela. „Policisté mu sdělili, že tweetuje ‚příliš mnoho‘ a že by si měl ‚dávat pozor na svůj tón‘: jeho tweety ‚se mohou jevit jako pobuřující‘. Jaké byly jeho tweety? Také plyn a masokostní moučka? Kdepak! Napsal: ‚Vysoká škola v Sliedrechtu přichází s návrhem přijmout 250 uprchlíků v průběhu příštích dvou let. To je ale špatný nápad!‘ Kromě toho napsal na Twitter: ‚Měli bychom to dopustit?!‘“ popisuje Doležal.

Původní text ZDE.

Policejní mluvčí následně podle Doležalových slov k zákroku uvedl, že stránky na Facebooku a účty na Twitteru monitoruje v reálném čase deset zpravodajských jednotek „digitálních detektivů“, které hledají příspěvky, jež jdou příliš daleko.

„Poté, když něco najdou, mohou policisté ‚navštívit autory a vysvětlit jim, jaký vliv mohou jejich příspěvky nebo tweety mít na internetu‘. Jinými slovy – Nizozemsko, přestože jde o tradičně tolerantní zemi, aktivně provozuje cenzuru sociálních sítí prostřednictvím policie. Což je fakt, který v roce 2016 děsí,“ dodává Doležal. Obdobná situace je však podle něj i v Británii, kde v únoru 2016 zatkli místního občana Scotta Clarka za post na Facebooku, v němž uvedl, že syrští uprchlíci by měli „vidět naši odpornou stránku“.

„Podobné kauzy nalezneme i v Německu. Za své posty stáli před soudem manželé Peter a Melanie M. za vytvoření protiimigrační facebookovské stránky. Psali na ní: ‚Válka a ekonomičtí uprchlíci zaplavují naši zemi. Přinášejí teror, strach, smutek. Oni znásilňují naše ženy a ohrožují naše děti. Udělejme tomu konec!‘ On dostal devět měsíců podmínku, ona tisíc dvě stě eur pokuty,“ zmiňuje komentátor.

Podle něj je tak jasné, že svoboda slova začíná být v západní Evropě zásadně omezena. „Pokud byste chtěli vyjadřovat jakékoliv negativní postoje k imigrantům. To samozřejmě je konec demokracie – a tím spíš, že tento stupeň cenzury je nejspíš jen počátkem k cenzorní vlně, která nás ještě čeká,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…