Dejte si pozor na tržnice i levné hospody, upozorňuje detektiv kvůli otravám

11.09.2012 18:01

Deníku Insider poskytl rozhovor tajný detektiv, který se vyjádřil k problému pančovaného alkoholu v České republice. Řekl, že dle jeho zkušeností se nejedná o domácí pálení a spíše se nelegálním výrobcům někde stala chyba.

Dejte si pozor na tržnice i levné hospody, upozorňuje detektiv kvůli otravám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pivo

„Myslím, že to nebude domácí pálení. Ten závadný alkohol se distribuuje ve velkých barelech po celé republice, což ukazuje na větší palírnu. Osobně si myslím, že někde něco selhalo při přípravě jedné z mnoha černých várek,“ říká detektiv.

Policista má za to, že jde o chybu při přípravě, jelikož nelegální výrobci se sami snaží, aby se na ně nepřišlo. Na velkou dávku ukazují i šestilitrové barely. „Hospodští si to pak z barelů přelévali do originálních láhví, konzument nic nepoznal. Pokud tedy měl štěstí a šlo o dobře vyčištěnou várku,“ dodává detektiv.

Nejrizikovějšími místy jsou tržnice, večerky a hospody nižších cenových kategorií. „Zárukou ale nejsou ani láhve s originální etiketou a neporušeným kolkem. Podle našich zjištění si nelegální paliči byli schopni kolky i etikety bez problému obstarat,“ uvedl policista.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…