Děkan FAMU promluvil v ČT: Omluva je v pořádku, ale...

12.04.2016 22:36

Děkan FAMU Pavel Jech v úterních Událostech, komentářích České televize řekl své k policejní návštěvě na univerzitní půdě kvůli tibetské vlajce. Pozváni byli i zástupci strážců zákona, ale své právo promluvit k tématu nevyužili.

Děkan FAMU promluvil v ČT: Omluva je v pořádku, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Shromáždění na podporu demokracie a lidských práv v ČR, Číně, Tibetu a na Taiwanu u příležitosti návštěvy čínského prezidenta

Policejní prezident Tomáš Tuhý se děkanovi FAMU omluvil. Policisté prý byli příliš horliví. „Omluva je v pořádku, ale bylo by dobře, kdyby se pokračovalo v prověřování tohoto incidentu. Policisté přišli na svobodnou akademickou půdu a my musíme svou svobodu hájit. My nemáme problém s tím, že na akademickou půdu přišli dva policisté, máme ale problém s tím, že rozkaz k tomu zazněl někde výš,“ poznamenal host.

Jech podotkl, že je vše třeba prověřit. A pokud se ukáže, že došlo k pochybením i kdesi ve vyšších patrech, je třeba postupovat podle zákona. Zákony nám přece garantují svobodu projevu.

Z úst moderátora Daniela Takáče také zaznělo, že zástupci policie byli pozváni do vysílání České televize, ale pozvání odmítli s tím, že se k tématu vyjádří ve čtvrtek na tiskové konferenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…