Děláte si z nás prdel, vzkázal Gazdík na Pražský hrad

23.06.2015 12:51

Poslanec Petr Gazdík (TOP 09/STAN) by měl ubrat plyn ve svých emocích, řekl dnes na pravidelné tiskové konferenci mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Reagoval tak na zprávu, že zmíněný zákonodárce kritizoval obsah majetkového přiznání, které dnes hradní kancléř Vratislav Mynář předal Gazdíkově stranické kolegyni, poslankyni Věře Kovářové.

Děláte si z nás prdel, vzkázal Gazdík na Pražský hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček

Gazdíkovi vadilo, že v Mynářově majetkovém přiznání jsou vyplněny jen dvě položky a v žádném případě zřejmě není kompletní. „Hrad si z nás snad dělá prdel, to není žádné majetkové přiznání. Z tohoto se nedozvíte nic o tom, jaký majetek kancléř vlastní. Je to úplně něco jiného, než co tu v pátek obhajoval pan prezident Zeman,“ okomentoval dle Echo24.cz přiznání očividně rozhořčený místopředseda sněmovny Petr Gazdík z poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů

„Pan Gazdík by měl ubrat plyn ve svých emocích, měl by se svou kolegyní Kovářovou iniciovat změnu zákona,“ prohlásil Ovčáček s tím, že po změně zákona by mělo být jasné, kam má hradní kancléř vlastně odevzdat své majetkové přiznání. Dosavadní právní úprava totiž v tomto směru není jednoznačná.

Ovčáček také uvedl, že o tom, jak budou vypadat zvýšená bezpečnostní opatření na Pražském hradě, není dosud rozhodnuto.

Mluvčí pouze řekl, že zájmem prezidenta je najít rovnováhu mezi bezpečností a otevřeností návštěvníkům. Jak by nakonec mohla nová bezpečnostní opatření vypadat, ale mluvčí naznačil, když řekl, že příkladem pro jejich novou podobu bude Vatikán.

Prezident navštíví Vysočinu. Tři dny oficiálně a pak zde bude trávit dovolenou

Ovčáček také oznámil, že zítra zahájí hlava státu třídenní návštěvu Kraje Vysočina. Mimo jiné zítra navštíví Nové Veselí, kde má svou chalupu a kde bude diskutovat s občany. Na břehu zdejšího rybníka otevře naučnou stezku. Po skončení návštěvy Kraje Vysočina zůstane Miloš Zeman v Novém Veselí, kde asi 14 dní bude trávit dovolenou.

Ovčáček také zopakoval, že prezident je proti povinným kvótám, podle nichž by každá země EU měla přijímat určitý počet uprchlíků. Podle Zemana by se mělo pomáhat imigrantům v jejich domovských zemích. Proto prosazuje vyslání české polní nemocnice do Jordánska, kde našly přechodný domov statisíce uprchlíků ze Sýrie.

 


 

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …