Děláte to dobře, chválí Čechy ostravský Afričan. Tohle si myslí o kvótách

24.05.2015 6:56

Evropská unie plánuje, kolik stovek nebo tisíc uprchlíků z Afriky či Sýrie přidělí té či oné zemi. Nemalému množství lidí u nás se to nelíbí a Manuel Abílio Afonso z Angoly to chápe. Afonzo se narodil v Kongu, protože jeho rodiče původem z Angoly museli opustit zemi jako nepřátelé portugalských kolonizátorů. V roce 1991 Afonzo přijel do Československa a studoval v Ostravě. Dodnes žije v naší zemi a chápe obavy z přílivu uprchlíků.

Děláte to dobře, chválí Čechy ostravský Afričan. Tohle si myslí o kvótách
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Nejen v Čechách, na Moravě a Slezsku se občas debatuje o tom, zda je správné, aby nám EU přidělovala kvóty na přijetí uprchlíků. Zastánci tohoto záměru připomínají, že před rokem 1989 i Čechoslováci prchali z vlastní země a na Západě byli přijímáni. Dnes bychom proto měli i my přijmout uprchlíky, protože jde o lidi, kteří často museli projít strastmi války.

Odpůrci tohoto záměru často podotýkají, že především islámští uprchlíci budou našemu kulturnímu prostředí příliš cizí a budou chtít naše území opustit a odejít do Německa či Francie. Proč? Možná kvůli vyšším dávkám, možná kvůli tomu, že ve zmíněných zemích již mají příbuzné. Podobně to vidí i pan Afonso, který vystudoval Střední průmyslovou školu stavební v Ostravě a dodnes v tomto odvětví pracuje. Opatrná je ohledně uprchlíků i česká vláda, která trvá na dobrovolnosti přijímání uprchlíků.

„Mezi uprchlíky jsou lidé, kteří se ani za vlídné přijetí nedokážou odvděčit. Ti lepší z nich se navíc budou chtít dostat do Francie nebo Velké Británie,“ přemítá ostravský Angolan ve vyjádření pro server Týden.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…