Dementi z Dienstbierova sekretariátu: Že šest migrantů znásilnilo třináctiletou Němku? To není pravda, jen ruská propaganda

11.02.2016 17:17

Na webu vládní iniciativy HateFree Culture, působící pod ministrem Jiřím Dienstbierem, vyvrátili další hoax, který se rozšířil skrze sociální sítě. Je jím údajné znásilňování třináctileté dívky, kterého se mělo dopustit šest migrantů. O situaci prvně informoval ruský reportér Ivan Blagoj, ke znásilnění však nikdy nedošlo, jak vyvrátila německá policie.

Dementi z Dienstbierova sekretariátu: Že šest migrantů znásilnilo třináctiletou Němku? To není pravda, jen ruská propaganda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německo, jak jej možná neznáte

O údajném třicet hodin trvajícím znásilňování třináctileté Němky se rozšířily zvěsti již v půlce měsíce ledna. „Případ se velmi řešil především z důvodu, že dívka je ruskou občankou žijící v Německu,“ uvádí HateFree. A byla to právě ruská média, která scestné informace rozšířila do povědomí veřejnosti a jejich zprávy přejímaly servery po celé Evropě, u nás například web iniciativy Islám v ČR nechceme.

O případu pak informoval server Lidovky.cz, který popsal vznik celé fámy, za kterou stojí reportér ruské stanice Kanál 1 Ivan Blagoj. Ten totiž tvrdil, že dívku znásilnil „gang tří mužů z Východu“, což podepřel údajnými výpověďmi dívčiny tety a strýce. Ostře se proti němu však ohradila německá policie, která tvrdila, že dívka nebyla znásilněna, nebyla totiž ani unesena.

Celý text zde

Mezitím se však hoax rozšířil na sociální sítě a v Rusku byl „prezentován jako zcela pravdivý a vyjádřní německých úřadů a policie byla zmíněna pouze jako snaha o zamaskování pravdy“. Video, které bylo použito jako důkaz o celé události a na kterém je údajné doznání samotných viníků, bylo zveřejněné již v roce 2009.

HateFree dále uvádí, že se tak jedná o práci ruské propagandy, která se snaží vyvolat další antipatie vůči uprchlíkům.

Německá policie uvedla, že dívka se jen „bála vrátit domů po incidentu ve škole“. Podle vyšetrování dívka pouze přespala u kamaráda, nedošlo tedy k žádnému znásilnění ani k únosu. Server iDnes.cz dále uvádí, že dívka měla dobrovolný „sexuální styk se dvěma chlapci tureckého původu“, a to ještě před svým zmizením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…