Demise Krčála i návrh na jmenování Maláčové zamířily na Hrad

18.07.2018 12:40

Demise ministra práce a sociálních věcí Petra Krčála i návrh na jmenování Jany Maláčové (oba ČSSD), která ho má vystřídat, už z vlády podle předsedy sociální demokracie, vicepremiéra Jana Hamáčka odešly na Hrad. Novinářům po pravidelném zasedání kabinetu řekl, že premiérovi Andreji Babišovi (ANO) oba dokumenty předal ráno. Zprávu přinesla ČTK.

Demise Krčála i návrh na jmenování Maláčové zamířily na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Krčál ohlásil svou rezignaci

Krčál odstupuje kvůli podezření z plagiátorství při vysokoškolských studiích, Babiš s výměnou v resortu, který spadá pod ČSSD, souhlasí.

Před novináři v úterý Babiš ocenil, že Hamáček situaci kolem Krčála vyřešil rychle. Situaci v čele ministerstva práce probere o víkendu s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Krčál na dnešní zasedání kabinetu už nedorazil, zastoupil ho náměstek Tomáš Martinec.

Maláčová působila rok jako vedoucí oddělení institucionální komunikace Evropské unie při Úřadu vlády. Od ledna 2012 do dubna 2014 byla zástupkyní Kanceláře Senátu při Evropském parlamentu, uvedla ČSSD. Magisterské tituly získala v oboru politologie na Univerzitě Johanna Wolfganga Goetha ve Frankfurtu nad Mohanem a oboru politická ekonomie Evropy na Londýnské ekonomické škole.

Řada politiků v úterý Krčálovo rychlé rozhodnutí ocenila ve srovnání s předchozí rezignací ministryně spravedlnosti Taťány Malé (ANO). Tři týdny od jmenování tak už vláda vyměnila dva ministry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…