Demisi! Je zle

23.10.2020 8:53

Káže vodu a pije víno, tak nyní vnímá značná část veřejnosti a někteří opoziční zástupci apely a prosby ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO), aby lidé začali být zodpovědní a dodržovali přísná vládní opatření v boji proti šíření koronaviru. Server Blesk.cz totiž zveřejnil fotoreportáž, jak si společně s šéfem poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem vyrazili bez roušky do restaurace. Ozývají se další a další hlasy volající po jeho rezignaci na ministerský post.

Demisi! Je zle
Foto: Repro Twitter @profesorPrymula
Popisek: Roman Prymula je zděšen z nedodržování opatření

Do luxusního podniku Rio’s na Vyšehradě, který měl být dle nových pravidel uzavřen, měl dorazit ministr zdravotnictví Roman Prymula před desátou hodinou večer. Po nějakém čase ven vyšli další lidé, zjevně v dobré náladě, které aktuální omezení nijak netrápilo.

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí

Kolem půl dvanácté vycházel z restaurace ministr Prymula, zastrkoval si peněženku do kalhot a mířil k přistavené vládní limuzíně, to vše bez roušky. Ač je to právě on, kdo varuje před kolapsem zdravotnického systému, pokud budou občané nošení roušek podceňovat.

Podle redakce Blesk si nezakryl ústa ani ve chvíli, kdy mu šofér v roušce otevíral dveře. Ochranu úst a nosu si nenasadil – podle nových pravidel – ani v autě, pokud tedy řidič nebyl jeho rodinný příslušník.

Na místě se ve stejný čas vyskytoval také poslanec Jaroslav Faltýnek, který z podniku vyšel až kolem půl jedné. Sedl za volant a odjel, za chvíli se zase vrátil, zmizel vevnitř a vyšel společně s majitelem restaurace. Oba spolu něco dojednávali opět bez roušek.

Velmi paradoxně se dnes jeví Prymulovo včerejší twitterové video, v němž odpovídá na otázku „zda je možné jít s kamarádem na procházku“. Vzhledem k jeho nedodržování pravidel dnes nevyznívá vůbec dobře. „Pokud jdu do parku s kamarádem, se kterým nejsem ve společné domácnosti, tak samozřejme mohu, ale platí pravidlo, že musím mít ve venkovním prostředí roušku,“ vysvětloval ministr občanům pravidla.

 

 

Pod tímto videem se o pár hodin později rozjela bouřlivá diskuse, v níž lidé reagují na dnešní informace o tom, jak si Prymula s Faltýnkem vyšli do hospody bez roušek.

„Zde je odpověd, zda je možné jít s kamarádem do restauace. Tohle jste totálně posrali, jestli vás ještě někdo bral vážně, tak po tomhle nebude,“ vzkázal Stanislav Pavlů vládním členům.

„Doufám, že se k tomu postavíte statečně a ještě dnes bude vaše rezignace připravena,“ píše přispěvatel do diskuse vystupující jako Friday13.

Zděšení nad Prymulovým chováním vyjádřil stručně také MAT_1990: „Děláte si prdel??! To jako vážně?“ napsal šokovaně.

„Hele, vy Prchalovic krysy, napráskali jste Prymulu, protože šil boudu s Faltýnkem na Andreje, nebo jen proto, že jste prostě krysy?“ obrátila se pak komentující Maruška Vopičková se svým dotazem na mediální zástupce.

Prymulu kvůli svému neodpustitelnému přešlapu žádají o odstoupení opoziční zástupci. Jedině tak lze už tak pošramocenou důvěru lidí napravit.

„Pane ministře, omluvte se a okamžitě odstupte! Okamžitě, prosím! To je jediný způsob, jak ještě můžete přesvědčit veřejnost, že svá opatření myslíte vážně a že je lidé mají dodržovat,“ vzkazuje šéfovi resortu zdravotnictví předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

 

 

Situace si všímá i irský novinář žijící v Praze Ian Willoughby. Na svém twitteru informoval o tom, že se Prymula dostal pro porušení pravidel do velkých problémů. „Úplně podkopával jeho výzvy ‚prosím, zůstaňte doma‘,“ konstatuje novinář.

 

 

Za extrémní označuje ministrovo chování také marketingový expert Jakub Horák.

„Tohle je na okamžitou rezignaci. Papalášské zmrdství, výsměch všem ekonomicky postiženým krizí,“ píše a cituje z Blesku: „Do kamer dělá psí oči, přes sociální sítě rozesílá úpěnlivé prosby: Já vás prosím, zůstaňte doma! …Pár hodin nato se Prymula všem doslova vysměje do obličeje!“

„Je to jen tři dny, co Prymula zveřejnil na svém twitterovém účtu video se slovy: ‚Byla mi ukázána řada fotografií z víkendu, kdy lidé nedodržovali opatření. Zde je můj vzkaz k těmto jedincům.‘ No – a tohle je zas vzkaz vlády nám,“ uzavírá český marketér.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…