Demonstrace proti islamizaci dnes proběhnou v celé Evropě

06.02.2016 6:29

Ve čtrnácti evropských zemích včetně České republiky se dnes pod heslem Pevnost Evropa uskuteční demonstrace proti údajné islamizaci kontinentu. Na mnoha místech se budou konat i protesty odpůrců protiimigrantských hnutí.

Demonstrace proti islamizaci dnes proběhnou v celé Evropě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Imámové při poradě

Jedním z center demonstrací budou Drážďany, které jsou již déle než rok dějištěm pravidelných akcí hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu (Pegida). Policie očekává, že se v saské metropoli sejde 15.000 příznivců Pegidy a až 10.000 odpůrců.

Další demonstrace proti islámu se budou konat také v Bratislavě, Kodani, Amsterodamu a estonském Tartu či v Itálii, Švýcarsku, Finsku, Bulharsku, Británii, Rakousku či Švýcarsku. Vůbec první demonstraci chce zorganizovat rovněž irská odnož Pegidy. V Polsku organizátoři svolali protesty do Varšavy, Vratislavi a Krakova.

Zatím není jasné, kolik lidí se demonstrací skutečně zúčastní, organizátoři ale počítají s desetitisíci příznivců. Podle médií se dnes může rozhodnout o další budoucnosti hnutí, která za akcemi stojí, a to včetně Pegidy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…