Demonstrace v Brně: Ukrajinci žijící v moravské metropoli se bojí o své rodiny

02.03.2014 14:30

Před ruským konzulátem v Brně se dnes dopoledne sešla asi padesátka demonstrantů, většinou Ukrajinců, aby dali najevo, že nesouhlasí s ruským postupem na Krymu. Akci svolala mladá žena pod názvem Majdan Brno. Informovala o tom Česká televize.

Demonstrace v Brně: Ukrajinci žijící v moravské metropoli se bojí o své rodiny
Foto: ČT24
Popisek: Demonstrace na Ukrajině

„Tuto akci jsme svolali, protože situace na Ukrajině je velmi znepokojivá,“ poznamenala organizátorka akce. Ukrajinci žijící v Brně se prý bojí o životy svých rodin ve své rodné zemi, a proto se mírovou cestou obrací na ruský konzulát. Žádají zklidnění situace a připomínají, že i Moskva se v roce 1994 zavázala dbát o celistvost Ukrajiny. Stalo se tak prostřednictvím smluv podepsaných v Budapešti. Dalšími signatáři byly Velká Británie a USA.

Připomeňme, že ukrajinská menšina je v Česku poměrně početná. Řada Ukrajinců žije v naší zemi již spoustu let. O situaci ve své rodné vlasti se ale stále zajímají, o čemž svědčí i včerejší demonstrace v Praze, které se zúčastnily asi tři desítky lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…