Demonstranti nesouhlasící s vládními opatřeními vyložili v sobotu Hamáčkovi před dům mrazák „na mrtvoly“

20.02.2021 21:15

Protesty před bydlišti politiků se stávají čím dál více oblíbenějšími. V sobotu před domem ministra vnitra Jana Hamáčka v Mratíně u Prahy v poledne lidé demonstrovali vůči vládním protiepidemickým opatřením. Iniciativa Chcípl PES, která sdružuje protestující podnikatele a akci uspořádala, vyložila u Hamáčkova plotu mrazák „na mrtvoly“, informuje iDNES.cz.

Demonstranti nesouhlasící s vládními opatřeními vyložili v sobotu Hamáčkovi před dům mrazák „na mrtvoly“
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Protest začal za pět minut 12:00. Demonstranti se k bydlišti ministra vnitra vydali s transparenty a s českými vlajkami. Nesouhlasí s protipandemickými opatřeními, která podle nich nikam nevedou, ale likvidují podnikatele v České republice.

„Nesouhlasíme s odsouhlasením pandemického zákona. Nesouhlasíme s porušováním naší Ústavy,“ dávali najevo demonstrující. Iniciativa Chcípl PES tvrdí, že byl vyvolán všeobecný strach a pak přišly návrhy na posílení „akceschopnosti vládnoucí garnitury ve jménu boje za záchranu vystrašeného národa“. „Porušování Ústavy, pokud se národ neozve, se stane pravidlem,“ míní.

Celý text ZDE

„Kolegové ze Chcíplého Psa z Mladé Boleslavi dovezli před dům pana Hamáčka takzvaný mrazák, kterým tento politik vyhrožoval, že bude plný mrtvol,“ uvedl za inicitativu Jiří Janeček.

Chcípl PES vyzývá občany, že je třeba se ozvat, aby Senát Parlamentu ČR zmíněný pandemický zákon nepodpořil. „Musíme bohužel do ulic, tak jako v roce 1989, klíče s sebou, budou se hodit!“ sdělila iniciativa. Demonstraci plánuje na 7. března od 14:00 na Staroměstském náměstí v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…