Deník se zajímal o luxusní dary pro Nagyovou: Zaplatila darovací daň?

28.02.2014 8:02

Nynější manželka Petra Nečase a jeho pravá ruka v době, kdy byl premiérem, Jana Nagyová, přijímala luxusní dárky ve velkém. Ať už to byly šperky, kožešiny nebo drahé kabelky. Deník Právo upozorňuje na fakt, že měla dary přiznat finančnímu úřadu a zaplatit darovací daň.

Deník se zajímal o luxusní dary pro Nagyovou: Zaplatila darovací daň?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Pokud hodnota daru přesáhla dvacet tisíc korun, tak měla Jana Nečasová povinnost do jednoho měsíce podat za každý zvlášť daňové přiznání a zaplatit sedmiprocentní daň z pořizovací ceny. Právo píše, že bývalá šéfka Nečasova kabinetu s novináři nekomunikuje, a tak není jasné, zda dary přiznala.

To, že dary, které Jana Nečasová přijímala, podléhaly darovací dani, je více než jasné. Například za stříbrnou lišku by měla odvést 17,5 tisíce korun.

Právo píše, že mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Petlachová k případu Nečasová nechtěla uvést konkrétní údaje. Neuvedla prý ani, zda finanční úřad vede s Nečasovou nějaké řízení. Pokud však dary skutečně nepřiznala a neodvedla daň, má finanční úřad možnost ji sankcionovat.

Jana Nečasová – Nagyová měla ve svém trezoru šperky zhruba za 10 milionů korun a vlastní i řadu dalších luxusních předmětů, které pravděpodobně pocházejí právě z darů, jež prý dostávala například za sjednání schůzky s Nečasem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…