Denně mě znásilňovali a pak mě zmlátili. Sexuální otrokyně promlouvá, jak to chodí v Islámském státu

18.03.2016 8:22

Šestnáctiletá jezídská dívka Nihad Alawsi vypráví v britském deníku The Guardian o útrapách, které prožila v průběhu patnácti měsíců strávených v zajetí Islámského státu. Bití a znásilňování bylo na denním pořádku. Ona i dalších asi 5000 unesených žen z jezídského kmene si ponesou následky krutého zacházení do konce svého života.

Denně mě znásilňovali a pak mě zmlátili. Sexuální otrokyně promlouvá, jak to chodí v Islámském státu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Tradiční „zábava“ Islámského státu: Focení a natáčení barbarských vražd

Nihad pochází z osmnácti sourozenců, ale své dětství popisuje jako idylické. „Byla jsem tátova oblíbená dceruška. Vzhledem k širokému okruhu příbuzných u nás bylo pořád živo. Vzpomínám si na veselé chvíle na svatbách a rodinných setkáních,“ popisuje prvních patnáct let svého života. Jednoho rána se však její život změnil k nepoznání a již nikdy nebude jako dřív. Když má Nihad vyprávět podrobnosti, začíná se jí zrychlovat dech a je očividně nervózní a vystrašená.

Onoho rána do její vesnice, která se nachází v severním Iráku, dorazili bojovníci Islámského státu a vypuklo peklo. Osmadvacet členů její rodiny bylo zajato. Tehdy patnáctiletá Nihad se stala jednou z tisíců obětí pocházejících z kmene Jezídů. „Zabili všechny muže a také nejstarší ženy, o které neměli zájem. Nás mladé dívky unesli, aby nás poté znásilňovali a vzali nám narozené děti,“ líčí očividně otřesená Nihad praktiky džihádistů.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE

Podle odhadů bylo v roce 2014 uneseno na pět tisíc jezídských žen, z nichž je přibližně 3500 stále nezvěstných. Většina z nich byla prodána na trhu s otroky, aby poskytovaly sexuální služby svým majitelům. Tento nešťastný osud potkal i Nihad. „Po dobu dvou týdnů jsem byla pravidelně znásilňována a bita. Nejprve nás odvezli do Sýrie a pak jsme se vrátili do Mosulu. Mnoho dívek bylo prodáno hned několikrát. Jedna z nich dokonce patnáctkrát. Džihádisté považovali výměnu žen za velkou zábavu,“ popisuje Nihad

„Nebyl to život. Dívky byly často příliš mladé, aby mohly vydržet tolik bití a znásilňování. Setkala jsem se i s devítiletými sexuálními otrokyněmi. Zapomenout nemohu především na dvanáctiletou dívku, která žila ve vesnici vzdálené jen kousek od té naší. Byla znásilněna tak brutálně, že silně krvácela a museli ji odvézt do nemocnice,“ vypráví se slzami v očích Nihad, která s jedním svým „majitelem“ otěhotněla a byla přinucena žít dohromady s jeho manželkou, čtyřmi dětmi a ještě jednou jezídskou dívkou.

„Snažila jsem se potratit, ale nakonec se narodil syn. Jeho otce jsem si však vzít odmítla. Pohrozil mi, že mi vezme syna. Tehdy jsem se rozhodla, že uteču. Bez syna,“ svěřuje se Nihad, která byla následně přesunuta do domu mužova bratrance. Ke svému překvapení se k ní zde chovali dobře, a dokonce jí bylo umožněno posléze utéci. Dnes žije společně se svými rodiči v jednom z uprchlických táborů. I když se jí a dalším několika stovkám žen a dívek podařilo ze spárů ISIS utéci, prožitá zvěrstva je pronásledují i na svobodě. Mají deprese, záchvaty paniky, noční můry a některé spáchaly sebevraždu.

Podle svých slov se značně změnila i samotná Nihad. „I když se občas usmívám, nejsem vnitřně šťastná. Ztratila jsem mnoho svých příbuzných. Život a dobré časy, které jsem dříve prožívala, jsou prostě pryč,“ vypráví Nihad, která si je vědoma, že veřejně hovořit o prožitých útrapách je součástí terapie. „Chci o tom mluvit a ráda bych, aby tomu lidé naslouchali. Je nutné, aby se svět dozvěděl, co se v Sýrii a Iráku děje, a přijal příslušná opatření. Dvanáctileté i mladší dívky jsou prodávány jako otrokyně, bity a znásilňovány. Co by se ještě mělo stát horšího, aby s tím zbytek světa začal něco dělat?“ táže se Nihad. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…