Deset milionů. Tolik museli kriminalisté kvůli Rathovi znehodnotit

08.09.2012 9:59

K deseti milionům, které policie v trezoru domu bývalého hejtmana Davida Ratha našla, se přihlásil jeho otec Ratmír Rath. Podle jeho slov si je tam schovával. Proto musela policie částku podrobit expertíze, při níž se peníze znehodnotí speciální barvou, která otisky zviditelní. Gesto však musela policii povolit Česká národní banka.

Deset milionů. Tolik museli kriminalisté kvůli Rathovi znehodnotit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Policii banka poskytuje na základě její žádosti souhlas s prováděním expertiz, jejichž důsledkem je určité poškození bankovek či mincí.

„Takto poškozené bankovky či mince po ukončení práce policie Česká národní banka stahuje z oběhu a v oprávněných případech za ně poskytuje náhradu (např. oběti trestného činu, které bankovky nebo mince patřily)," sdělila serveru Lidovky.cz mluvčí České národní banky Petra Hájková.

V trezoru hostivického domu policie našla české bankovky, štosy eur, dolarů, švýcarských franků či liber. Rozbor nakonec odhalil, že na věcech z domu Davida Ratha jsou otisky dvou obviněných. Podle serveru Lidovky.cz jedny patří exposlanci Petru Kottovi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…