Deset obcí dnes získá nová zastupitelstva

20.05.2017 6:36

Lidé z deseti obcí si dnes vyberou nová místní zastupitelstva namísto těch, která se zejména kvůli rozepřím svých členů rozpadla. Obsadit je třeba 74 křesel, kandiduje celkem 246 adeptů. Hlasovat se bude v sobotu od 07:00 do 22:00, výsledky budou známy v neděli nad ránem. Noví zastupitelé budou zvoleni na půldruhého roku do řádných komunálních voleb.

Deset obcí dnes získá nová zastupitelstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební zákon, ilustrační foto

Největší výběr z šesti kandidátek budou mít lidé v rozhádaném Josefově na Sokolovsku, kde ke komunálním volbám půjdou lidé už podruhé za půl roku. Loni v listopadu volby vyhrálo sice sdružení bývalého starosty Jana Onaka, v sedmičlenném zastupitelstvu ale obsadilo jen dvě křesla a vedení radnice se ujala čtyřčlenná koalice kolem Onakova předchůdce Ladislava Čížka. Ten už nyní na rozdíl od Onaka nekandiduje.

V Klích na Mělnicku proti sobě stojí zástupci hnutí Nezávislí a čtyři místní seskupení, pět kandidátek se sešlo také v Podolí na Uherskohradišťsku. V Čachrově na Klatovsku soupeří KDU-ČSL se třemi místními uskupeními a nezávislou kandidátkou Jaroslavou Tomanovou. V Horní Blatné na Karlovarsku se střetne ODS s místním uskupením Za společné soužití občanů a ve Svárově na Uherskohradišťsku se kandidátům za hnutí Starostové a nezávislí postavilo sdružení s názvem Nová strana Svárov.

Duel se odehraje také v obci Košátky na Mladoboleslavsku, kde proti hasičům nastoupilo uskupení Společně pro všechny, a v Kozlově na Olomoucku, kde se utkají týmy Kozlov 2017 a Kozlov - Slavkov 2017. Jedinou kandidátku se povedlo sestavit v obcích Vinaře na Kutnohorsku a Dobrovíz v okrese Praha-západ, kde je tak o složení zastupitelstva téměř rozhodnuto.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…