Desítky zemí kupují práva k Žantovského knize o Havlovi

04.11.2014 13:22

Václav Havel pohledem Michaela Žantovského: už tím je podle vydavatele řečeno vše, co nová havlovská biografie přináší. Oba muži spolu dlouhá léta úzce spolupracovali, pojilo je blízké přátelství – a politický odkaz Václava Havla dodnes Michael Žantovský rozvíjí jakožto diplomat ve Velké Británii.

Desítky zemí kupují práva k Žantovského knize o Havlovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: V budově Akademie věd proběhla vernisáž výstavy Sochařský portrét Václava Havla

Jeho kniha nabídne nejenom autorův pohled „zevnitř“, protože Žantovský dokáže Havlovo působení vnímat i kriticky, s maximální možnou objektivitou a lidskou i odbornou erudicí. Už prvotní autorův nástřel, sestávající ze tří ukázkových kapitol, vzbudil v nakladatelském světě nefalšované nadšení a dnes jsou práva na šestisetstránkovou publikaci, již autor napsal anglicky a sám si ji coby oceňovaný překladatel přeložil do svého mateřského jazyka, prodána do deseti jazyků, přičemž další jazykové mutace jsou v jednání.

Michael Žantovský bude podepisovat české vydání své rozsáhlé a vskutku pečlivě propracované knihy v pondělí 10. listopadu v Praze na Václavském náměstí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…