Děsivá slova veterána z Bosny vystrašila senátora Lásku. Zvažuje neprůstřelnou vestu

13.12.2015 10:16

Výrok Martina Holkupa, velitele „Roty Jana Žižky z Trocnova“ a veterána z mise v Bosně o tom, že by v okamžiku, kdy by Česko vstoupilo do války pod velením NATO, začal střílet ve Strakově akademii a Parlamentu, nenechal chladným senátora Václava Lásku. Na svém facebookovém profilu naznačil, že asi kvůli tomu začne znovu nosit neprůstřelnou vestu.

Děsivá slova veterána z Bosny vystrašila senátora Lásku. Zvažuje neprůstřelnou vestu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Tu si pořídil v době, když před lety začal vyšetřovat závažné kriminální kauzy. „Zdá se, že nápadem kandidovat do Senátu jsem si přivodil čas, kdy ji budu muset někde vyštrachat,“ svěřil se Láska na sociální síti.

Přiznal se k tomu, že má jen policejní výcvik. „A na střelnici už toho nenachodím tolik jako dřív. A ten pán, který vyhrožuje smrtí, má výcvik vojenský. A pravidelně cvičí. No, nebude to moc férovka. Ale nedám to zadarmo,“ napsal Láska.

Nemám chuť podávat trestní oznámení

Ironicky k tomu dodal, že je krásné žít v zemi, „kde se dá svobodně vykřikovat, kdy koho zastřelím, oběsím a tak“.

Vážně pak dodal, že nemá nejmenší chuť na Holkupa podávat jakékoli trestní oznámení. „Ať si vykřikuje, co chce. Ale jedno mě zaráží. Že tento pán zjevně drží zbrojní průkaz a legálně střelné zbraně. To si zase koledujeme. Uvažování tohoto pána není daleko od jistého Breivika. Ten také usoudil, že v určitou chvíli je prostě správné a spravedlivé jít zastřelit několik desítek lidí,“ varoval Láska závěrem.

Sám Holkup pak svůj kontroverzní výrok v internetové diskusi vysvětlil, jak upozornil  server Echo24, těmito slovy: „To nebylo míněno jako výhrůžka, jak uvedla ČT, ale jako varování před občany, kteří využijí článek 23 Základní listiny práv a svobod člověka, který je součástí Ústavy ČR. Neboli pokud z důvodu vlastního prospěchu uvedete vlastní lid do neštěstí, přivede vás lid k odpovědnosti.“

Celý text příspěvku na facebookovém profilu Václava Lásky:

Když jsem před léty vyšetřoval závažné kriminální kauzy, koupil jsem si neprůstřelnou vestu. Asi hlavně pro klid duše. Zdá se, že nápadem kandidovat do Senátu jsem si přivodil čas, kdy ji budu muset někde vyštrachat. Fakt je, že mám jen policejní výcvik. A na střelnici už toho nenachodím tolik jako dřív. A ten pán, co vyhrožuje smrtí, má výcvik vojenský. A pravidelně cvičí. No, nebude to moc férovka. Ale nedám to zadarmo.

Každopádně je krásné žít v zemi, kde se dá svobodně vykřikovat, kdy koho zastřelím, oběsím a tak. Akorát to mletí do masokostní moučky nějak neprošlo...

A teď vážně. Nemám nejmenší chuť na toho pána podávat jakékoli trestní oznámení. Ať si vykřikuje, co chce. Ale jedno mě zaráží. Že tento pán zjevně drží zbrojní průkaz a legálně střelné zbraně. To si zase koledujeme. Uvažování tohoto pána není daleko od jistého Breivika. Ten také usoudil, že v určitou chvíli je prostě správné a spravedlivé jít zastřelit několik desítek lidí.

Inu, tak jen tak dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…