Děsivé. V Evropě prý čekají spousty lidí na rozkaz zabíjet

05.08.2016 12:23

Americký deník The New York Times přinesl rozhovor se zatčeným zradikalizovaným Němcem Harrym Sarfem. Ten se s dalším německým radikálem vydal do Sýrie na území ovládané tzv. Islámským státem, příslušník teroristické organizace ale Sarfa odeslal zpět do Německa. Nyní je v Brémách ve věznici a čeká na soud.

Děsivé. V Evropě prý čekají spousty lidí na rozkaz zabíjet
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Do Sýrie cestovali oba mladíci čtyři dny. Jakmile ale dorazili na místo, čekalo je překvapení. „Řekli nám, jestli by nám nevadilo vrátit se do Německa. To je to, co v tu dobu potřebovali,“ uvedl Sarfo.

Dodal, že IS touží po hromadné akci v jeden okamžik – hodně útoků ve stejnou dobu. Především v Anglii, Německu a Francii. „Vysvětlili mi, že na území Německa nemají dost lidí. Zpočátku nějaké měli, ale ti se pak jeden po druhém lekli, vyděsili se. Stejné to bylo i v Anglii,“ prohlásil Sarfo.

Popisoval, jak otevřeně s ním zástupce IS hovořil. Bylo mu prý řečeno, že IS má spousty lidí, kteří žijí v evropských zemích a čekají na rozkaz zabíjet.

Jednou z hrozeb, kterým Evropa údajně čelí, je také sofistikovaná zpravodajská síť Emni. Jde o něco, co by se dalo nazvat domácí a zahraniční rozvědkou. Ta organizuje export teroristů na Západ. Teroristické útoky v Paříži a Bruselu byly „dílem“ právě této sítě, resp. „oddělením pro evropské záležitosti“, jak uvedl Sarfo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…