Děsivý pohled do Švédska: Ve čtvrtích přistěhovalců hoří. Ze 160 tisíc imigrantů pracuje jen pět set. Policie přitvrzuje

19.08.2016 8:18

Ve Švédsku už je několik dní pořádné horko a nemůže za to počasí. Za posledních deset dnů jen v přístavním městě Malmö vzplanulo na 70 požárů. A bohužel nejde jen o Malmö. Horko je i v dalších městech. Úřady začaly zostřovat bezpečnostní opatření a jsou odhodlány viníka či viníky žhářských útoků odhalit. Dochází k nim především v chudinských čtvrtích, kde žije nejeden migrant.

Děsivý pohled do Švédska: Ve čtvrtích přistěhovalců hoří. Ze 160 tisíc imigrantů pracuje jen pět set. Policie přitvrzuje
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Švédská vláda už toho má dost. Hodlá zjistit, kdo stojí za žhářskými útoky, které v posledních dnech či spíše nocích sužují města této severské země. Podle informací MF Dnes, která se odvolává na server TheLocal.com, tamní kabinet hodlá nasadit zbraně „velkého bratra“. V ulicích přibudou kamery a podle všeho dojde i na patrolovací drony, které mají pomoci žháře odhalit. Švédská vláda doufá, že oznámená opatření budou mít i preventivní účinek a od dalších útoků agresory odradí.  

K útokům dochází především v chudších čtvrtích měst, kde žije velká část přistěhovalců. „Do Švédska přitom loni přibylo na 160 tisíc běženců – v přepočtu na obyvatele zdaleka nejvíc v Evropské unii. Z nich však dnes pracuje méně než pět set. A odborníci upozorňují, že kriminalita roste úměrně s nezaměstnaností. Podle oficiálních statistik je přitom průměrná doba, než imigrant získá ve Švédsku práci, sedm let. Podle některých hlasů je to paradoxně i díky vyspělosti švédské ekonomiky – míst pro nekvalifikované dělníky tu je málo,“ píše deník.

Švédsko je však považováno za velmi klidnou zemi s velmi rozvinutým sociálním systémem, který by měl v maximální možné míře bránit nárůstu společenského napětí. Ukazuje se však, že se to tak úplně nedaří. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…