Děsuplné statistiky o expanzi islámu. Jak bude vypadat svět v roce 2100? Radši ani nekoukejte

02.03.2017 21:41

Průzkum organizace Pew Research Center ukazuje, že v roce 2070 se vyrovná počet muslimů a křesťanů žijících na této planetě. V roce 2100 už bude muslimů víc než křesťanů. Islám se stane celosvětově dominujícím náboženstvím, píše server Mail Online.

Děsuplné statistiky o expanzi islámu. Jak bude vypadat svět v roce 2100? Radši ani nekoukejte
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

V tuto chvíli je křesťanství nejrozšířenějším náboženstvím na světě, ale v roce 2070 už to bude jinak. Počty křesťanů a muslimů se vyrovnají. Nezanedbatelný podíl na tom bude mít i fenomén migrace z Blízkého východu a z Afriky do Evropy, v roce 2100 už muslimové křesťany přečíslí. Vyznavačů islámské víry bude na světě asi o procento víc.

Celý komentář naleznete zde.

Důvod je jednoduchý, muslimské ženy rodí více dětí. Zatímco ženy jiných vyznání porodí v průměru přibližně 2,3 dítěte. Muslimy povijí 3,1 potomka. Stoupenci islámu představují nejrychleji rostoucí náboženskou skupinu na planetě. Věkový průměr muslimů činí 23 let, stoupenci jiných náboženství jsou o poznání starší – přibližně o sedm let. Výzkumníci zkrátka došli k závěru, že muslimové mají více dětí a jsou mladší, takže je jen otázkou času, než začnou na planetě dominovat. Pokud se současný trend nějak nezmění – nebude se rodit více křesťanů, buddhistů nebo více lidí nepřestoupí např. na židovskou víru.

V roce 2050 se nejlidnatější islámskou zemí stane Indie. Dnes je to Indonésie. Jistý posun lze očekávat i v USA. Zatímco dnes muslimové představují asi procento občanů Spojených států, v roce 2050 to budou přibližně dvě procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …