Detektivové prý odhalili miliardový tunel ve státní firmě

30.11.2014 17:53

Detektivové z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) dostáli podle zjištění časopisu Týden svému jménu. Povedlo se jim překazit chystaný miliardový tunel v jedné ze státních firem.

Detektivové prý odhalili miliardový tunel ve státní firmě
Foto: Archiv
Popisek: Letadlo CK Fischer

Časopis Týden nejmenované zdroje z policie údajně nechaly nahlédnout do vyšetřovacího spisu. Z toho, co si jeho redaktoři mohli přečíst, prý vyplývá, že mělo jít o zakázku státního podniku Řízení letového provozu (ŘLP).

Týden dále uvádí, že policisté nejspíš zdokumentovali způsob, jakým mohli podnikatelé i politické strany nelegálně získávat peníze ze státních podniků. Jak se dostat k miliardové státní zakázce? „Vezmete pár desítek milionů, slíbíte je politické straně či konkrétnímu politikovi, který zatlačí na patřičných místech, aby ve vámi vyhlídnuté státní firmě došlo k personálním změnám. Nejlépe k výměně šéfů, kteří vám pak zakázku přiklepnou,“ má Týden jasno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…