Děti měly v rozvrhu účast na demonstraci Milionu chvilek. Chyba? Řediteli ZŠ bylo pořádně horko

14.11.2019 17:04

Server iDNES.cz zaujalo, že v rozvrhu žáků ZŠ Kunratice se objevila i sobotní akce Milionu chvilek pro demokracii. Půjde snad pro žáky o povinnou školní akci? Ředitel školy vysvětlil, jak je to doopravdy.

Děti měly v rozvrhu účast na demonstraci Milionu chvilek. Chyba? Řediteli ZŠ bylo pořádně horko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Minář

Spolek Milion chvilek svolává na sobotu 16. listopadu druhou velkou demonstraci na Letnou. Na akci chce dát ultimátum Andreji Babišovi, dostane na výběr, aby buď prodal Agrofert, nebo odešel z politiky a tak či tak vyřešil svůj údajný střet zájmů. Babiš však už dopředu Milionu chvilek vzkázal, že jejich ultimátum hodlá ignorovat.

Anketa

Má Tomio Okamura vaši důvěru?

86%
14%
hlasovalo: 31581 lidí

Poslední akce Milionu chvilek před prázdninami se demonstrace zúčastnilo na 300 tisíc osob. Bude to tentokrát víc? Dosáhne počet účastníků např. půl milionu, nebo bude účast na akci podstatně slabší než posledně? To se definitivně ukáže až při sobotním sčítání účastníků.

Server iDNES.cz, který převzal informaci od televize Nova, si však položil otázku, zda půjde o akci povinnou pro žáky ZŠ Kunratice. Akce se jim totiž objevila v rozvrhu. Ředitel školy Beran tvrdí, že šlo o nedopatření.

V systému zadáváme data sobě i komukoli dalšímu. Těch akcí bylo teďko hodně a já jsem doplňoval celkový plán, tak jsem se tam omylem ukliknul a pár hodin to na webu viselo, než jsem to po upozornění sundal,“ řekl ředitel školy Vít Beran. Ten ještě v úterý všechno nahlásil České školní inspekci.

Škola pořádala celou řadu akcí spojených s 30. výročím pádu komunistů.

Navzdory tomu, že mohlo jít o nedopatření, si ředitel vyslechl i kritiku. „Předně je potřeba říci, že je zcela nepřípustné, aby se jakékoliv akce s politickým podtextem, jako jsou například demonstrace, objevily v rozvrhu pro žáky nebo studenty. V tomto konkrétním případě se podle našich informací akce do rozvrhu dostala nedopatřením a jednalo se o technickou chybu. Škola po upozornění věc napravila a skutečnost nahlásila i České školní inspekci,“ uvedla mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …