Děti si dělají legraci ze Zemana, poznamenává Ukrajinka

24.02.2016 10:00

Novinářka Olena Kagui, původem Ukrajinka, která loni po dvaceti letech získala české občanství, poskytla rozhovor pro Lidovky.cz. Uvedla, že nemůže souhlasit například s výroky prezidenta Miloše Zemana. Také řekla, že se jí nelíbí, že mnoho lidí je přesvědčeno, že nemají žádnou moc vůči své vládě. „A mnoho Čechů taky tvrdí, že nechodí volit, protože jejich hlas stejně nic nezmění,“ dodala.

Děti si dělají legraci ze Zemana, poznamenává Ukrajinka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Podle názoru Kagui jsou Češi opravdu přívětiví lidé, kteří rádi svou kulturu sdílejí s ostatními. Jsou tu však dle jejího mínění i rasisté, kteří nemají problém vám to dát najevo. „Ale to existuje asi po celém světě. Vadí mi také, že ne všude akceptují platební karty nebo že zaměstnanci cizinecké policie a imigračního oddělení nemluví anglicky,“ řekla. 

Původní text ZDE.

„Češi mají velký respekt ke starším lidem a své děti vychovávají jako osobnosti již od útlého věku. Není nezvyklé vidět matku nastupující s dítětem a psem do tramvaje, kdy má psa v náručí a 4 až 5leté dítě bojuje se schody. Češi také dodržují fronty a omluví se vám i za to, že se o vás lehce otřeli. Jsou velice zdvořilí. Často ale také pomlouvají anglicky hovořící, o kterých si myslí, že jim nerozumí. K lidem, kteří se podle jejich měřítek chovají neslušně, dokážou být taky velice přísní,“ uvedla také k Čechům. Český humor se podle ní může zdát vulgárnější a hodně sexistický než ve východních zemích. „Ale to je přesně tím, že tady je společnost mnohem otevřenější,“ sdělila.

„Nelíbí se mi, že mnoho lidí je přesvědčeno, že nemají žádnou moc vůči své vládě a mnoho Čechů taky tvrdí, že nechodí volit, protože jejich hlas stejně nic nezmění. Přitom kolem nich běhají jejich děti, které si dělají legraci ze Zemana, jak pije Becherovku, a Klause, co krade pera. Když budou rodiče učit své děti o politice, budou třeba již další generaci o něco pozitivnější a nebudou si jen dělat legraci ze špatných politiků a překonají názor, že s lidmi, kteří jim vládnou, nemohou nic dělat. Za tyhle nálady viním hlavně komunismus, který v lidech zakořenil nedůvěru v demokracii, ale věřím, že přišel čas to změnit,“ uzavřela novinářka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …