Devět argumentů proti postojům „levicových sluníčkářů“ k uprchlíkům. Budete koukat, od koho

20.07.2015 12:30

Levicový analytik Štěpán Kotrba ve svém komentáři na facebookovém profilu rozhodně nešetřil organizátory a účastníky sobotní demonstrace na podporu uprchlíků, která se uskutečnila na Václavském náměstí v Praze. Mimo jiné je nazval levicovými sluníčkáři.

Devět argumentů proti postojům „levicových sluníčkářů“ k uprchlíkům. Budete koukat, od koho
Foto: Facebook.com
Popisek: Mediální a politický analytik Štěpán Kotrba

„K emo argumentům liberálních levičáků proti islamofobním ‚fašistům‘ přidám kontroverzní argumenty pro racionální diskuzi o tom, zda, kolik a jakých uprchlíků přijmout v ČR,“ uvedl svůj status na Facebooku. Následně vyjmenoval devět argumentů, mezi které patří například kulturní a náboženská ne-blízkost a organizace rodiny, srozumitelnost jazyka a schopnost pochopit pojmy evropské reality, odlišný přístup k alkoholu a drogám či odlišnou míru tolerance k okolí.

„Život v africké stepi potřebuje jiné dovednosti než život v Praze,“ konstatuje Kotrba. Zároveň se pozastavuje také nad epidemiologickou bezpečností. „Tropické choroby nejsou prdel. Mnoho z nich čeští lékaři ani neznají, tolik odborníků na tropickou medicínu tady není, očkování a preventivní vyšetření je brutálně drahé,“ dodává.

„Argumenty jsou bezpečnostní, ekonomické a sociálně psychologické. Ne náboženské,“ uzavírá analytik.

Celý facebookový příspěvek Štěpána Kotrby:

k emo argumentům liberálních levičáků proti islamofobním "fašistům" přidám kontroverzní argumenty pro racionální diskuzi o tom, zda, kolik a jakých uprchlíků přijmout v ČR

1) kulturní a náboženská ne-blízkost (islám je fakt africkou praxí něco jiného než Mekka...a to pomíjím ženskou obřízku) + organizace rodiny (násilí vůči ženám)
2) srozumitelnost jazyka a schopnost pochopit pojmy evropské reality (život v africké stepi potřebuje jiné dovednosti než život v Praze, imigranti neumí než africké jazyky, jen někteří špatně arabsky - jejich lékařské ošetření i jednání s úřady či policií vyžaduje tlumočníky, ti nejsou v dostatečném množství, někdy nejsou vůbec) kdy o integraci se dá mluvit ztěží (co to znamená v soubehu s "inkluzivním" základním školstvím si domyslete sami)
3) s tím související hygienické návyky - splachovací záchod, mytí rukou apod. (nevěřili byste, jaký problém to byl před deseti lety jen u Ukrajinců - stoupali si na mísu a vytírali si prstem)
4) epidemiologická bezpečnost (tropické choroby nejsou prdel, mnoho z nich čeští lékaři ani neznají, tolik odborníků na tropickou medicínu tady není, očkování a preventivní vyšetření je brutálně drahé)
5) modely řešení konfliktních situací, podřízení se zákonům a autoritám (schopnost ovládat zbraň spíše než uposlechnout pokynů oprávněných osob vytváří bezpečnostně výbušné prostředí)
6) odlišný přístup k alkoholu a drogám (vzpomeň si na švédské a dánské středoškoláky)
7) odlišný přístup k civilizaci a veřejnému majetku
8) odlišná míra tolerance k okolí - lidé venčící psy (nečistá zvířata), stravování, erotika a nahota žen/móda, sex...
9) vývoj kriminálních struktur v táborech, vývoj náboženského radikalismu u frustrovaných

a to nemluvím o probíhajícím džihádu, wanhábismu a potlačované náboženské nenávisti sunnitů vůči nevěřícím.
Argumenty jsou bezpečnostní, ekonomické a sociálně psychologické. Ne náboženské.

Tož tak, levicoví sluníčkáři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…