Děvko! neudržel se Miroslav Kalousek. Babiš má páku na Zemana. A Eva Holubová...

23.10.2017 11:15

Sociální sítě se plní nejrůznějšími ohlasy na volby. Co sdělil například ústavní právník Zdeněk Koudelka? A co si myslí šéf TOP 09 Miroslav Kalousek?

Děvko! neudržel se Miroslav Kalousek. Babiš má páku na Zemana. A Eva Holubová...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Pan Babiš už si pořídil klacek na Miloše Zemana v podobě pana Švejnara – a hned je tady jmenování,“ zareagoval europoslanec Jan Zahradil (ODS) na schůzku Andreje Babiše s ekonomem Janem Švejnarem. „Budeme se divit, kdo všechno si nakonec stoupne do fronty na Babiše. Jeden z prvních bude jeho velký kamarád, synovec strýce Bradyho,“ dodal.

„Vedení ČSSD musí skončit hned. Sobotka, Hamáček, Zaorálek a Chovanec nemají morální právo hovořit za sociální demokracii v rámci povolebního vyjednávání a nesmí pro sebe vyjednávat žádné funkce v Poslanecké sněmovně. Mimořádný sjezd je nutné uspíšit,“ míní pak v závislosti na volebním debaklu ČSSD ústavní právník Zdeněk Koudelka. 

„Pokud by skutečně byly mimořádné volby na jaře 2018, jak se o tom občas hovoří, je nemožné, aby do nich šla strana pod vedením těchto pánů. To už by nemusela kandidovat vůbec,“ dodal Koudelka. 

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) poděkoval všem v Olomouckém kraji za podporu a důvěru. „KDU-ČSL dokázala v tomto jediném kraji zlepšit svůj výsledek oproti roku 2013, o více jak tisíc hlasů, a také moc děkuji všem za preferenční hlasy,“ řekl a poděkoval také všem kandidujícím, těm, kdo pomohli v kampani, i Žlutému týmu. „Vážím si toho, budu se dál snažit pracovat, jak nejlépe umím, i když to z opozičních lavic jde podstatně složitěji,“ dodal.

Vilém Rössler, zakladatel facebookových skupin na podporu Miloše Zemana, si pak nasypal popel na hlavu za to, že u voleb propadla SPO. „Já vím, že na tom jako nezávislý kandidát nesu svůj díl viny. Nikdy však kvůli tomu nepřestanu kritizovat, když se mi něco nelíbí. Volby prostě nějak dopadly a my se s tím musíme smířit. Strany, které odmítají migranty, totálně propadly a nic na tom nezmění ani ubohých 10 procent pro Okamuru. Nezbývá než se zeptat voličů: Co vlastně chcete?“ zeptal se Rössler.

Nejmladší zvolený poslanec TOP 09 Dominik Feri sdílel na svém facebookovém profilu následující fotografii. „Konečně mám trochu času a koukám na fotky ze štábu. Tahle je po tom nerváku, kdy nám přišla pogratulovat Eva Holubová. Zítra a pozítří musím začít řešit asistenty, jít do školy, vyjít vstříc novinářům s rozhovory (třeba DVTV) a už se taky poprvé sejde náš sedmičlenný poslanecký klub. Tak dobrou a díky. Tenhle víkend byl fakt jízda!“ podotkl.

A velmi kritický tweet sdílel předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Týkal se následujícího postu Deníku Referendum, který sdílel snímek Jakuba Patočky a šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla z vysílání České televize.

„To není střet levice–pravice. Zásadový a statečný demokrat (tentokrát levicový) se střetl s prodejnou děvkou. To jsou pak fakt dva světy...“ napsal k tomu Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…