Děvky, Jana Nagyová. Šéfpirát Bartoš se v kampani nešetřil

04.10.2017 9:45

Lídr Pirátů Ivan Bartoš byl dalším v pořadí, se kterým MF Dnes strávila den. A to na příbramském náměstí na mítinku před nadcházejícími sněmovními volbami.

Děvky, Jana Nagyová. Šéfpirát Bartoš se v kampani nešetřil
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Šéf Pirátské strany Ivan Bartoš

Náměstím zní rapování hiphopové hvězdy Jamese Colea, jenž zpívá o děvkách. Bartoš se tomu usmívá a říká, že jako Piráti nikoho necenzurují. „Nehrajeme si na Mirky Dušíny, neříkal jsem Coleovi, co má zpívat,“ podotkl pro MF Dnes. Je prý rád, že je Cole podpořil, neboť jako první koncertoval proti rasismu. „Jsem jedinej českej politik, kterej má coule,“ říkal pak Bartoš v narážce na jméno intepreta. 

Bartoš se mezi lidmi pohybuje v triku a džínách, s sebou vozí mimo jiné i tahací harmoniku. Ale vystupovat v Příbrami nebude. V autě před příjezdem do Příbrami pak s reportérem podle svých slov probírá žalobu Jany Nečasové kvůli její karikatuře na pirátském autobuse, již soud zamítl. „Byla to nejaktivnější dobrovolnice naší kampaně,“ uvedl Bartoš. 

Mezi účastníky příbramského mítinku pak převažují mladí, mnozí s cigaretou a lahvovým pivem, duní muzika a celkově to podle MF Dnes vypadá spíš jako na hudebním festivalu. 

Bartoš, k němuž neodmyslitelně patří dredy, si pochvaluje, že jej lidé poznávají na ulici a že už se nebojí si od něj vzít leták nebo se na něco zeptat. Od té doby, co prý chodí do televize, jej ani policisté nepovažují za podvratnou máničku. Přitom ještě na konci července se s muži zákona dostal do sporu, když Bartošovi při silniční kontrole přiznali, že doklady požadují kvůli jeho vzhledu. 

Piráti v současné době podle průzkumů překonávají pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny. V případě úspěchu by do sněmovních lavic usedli poprvé. 

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…