Dezerce! Tomio Okamura vyzval přeběhlou poslankyni Hyťhovou ke složení mandátu

27.07.2020 22:10

Předseda SPD Tomio Okamura vyzval poslankyni Terezu Hyťhovou ke složení mandátu. Učinil tak poté, co se Hyťhová rozhodla jeho hnutí opustit a vstoupila do Trikolóry Václava Klause mladšího. Šéf SPD rozhodnutí známé poslankyně vnímá jakožto „dezerci“.

Dezerce! Tomio Okamura vyzval přeběhlou poslankyni Hyťhovou ke složení mandátu
Foto: Archiv T. Hyťhová
Popisek: Tereza Hyťhová

Anketa

Chcete, aby Česká republika ratifikovala Istanbulskou úmluvu?

2%
98%
hlasovalo: 30530 lidí
Zatímco Trikolóra slaví, že získala třetího poslance, v SPD to po rozhodnutí Hyťhové vře.

„Paní poslankyně ztratila důvěru členů v krajské organizaci SPD a ztratila tím jistotu, že bude na volitelném místě kandidátky. A místo práce na obnovení důvěry to řešila dezercí z SPD tam, kde jí nabízí volitelné místo,“ řekl Okamura pro Právo.

Poslankyni vyzval, aby se jala odevzdat svůj mandát, jež získala ve volbách za jeho hnutí. „Slušnost by byla odevzdat mandát, který získala díky SPD, a dát místo náhradníkovi,“ pronesl dále.

Hyťhová svůj odchod dnes vysvětlila prostřednictvím sociálních sítích. „Ke dni 27. července 2020 jsem já, Tereza Hyťhová, ukončila členství v hnutí SPD a jejím poslaneckém klubu. Ve sněmovně budu spolupracovat s hnutím Trikolóra,” píše na svém facebookovém profilu Hyťhová.

Mezi důvody svého konce v hnutí jmenuje údajnou podnikatelskou podstatu a pěstování ega „některých jedinců”. „Dnes jsem odeslala rezignační dopis předsedovi poslaneckého klubu hnutí SPD a ukončila také členství v hnutí SPD. K tomuto kroku jsem směřovala delší dobu, tak, jak jsem více a více poznávala skutečnou podnikatelskou podstatu SPD,” uvedla poslankyně.

„Politiku vnímám jako souboj hodnot a hájení názorů, nikoli jako způsob obživy nebo pěstování ega některých jedinců. I nadále zastávám své vlastenecké cítění a názory a v tomto směru budu pracovat pro naše občany, jako tomu bylo doposud,” konstatuje Tereza Hyťhová.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
Přestup již na sociálních sítích okomentoval i šéf Trikolóry a poslanec Václav Klaus. „Mgr. Hyťhovou jsem poznal jako konstruktivní místopředsedkyni Školského výboru sněmovny. Její příchod vítám - ve sněmovně jde o každý hlas a nárůst ze dvou na tři je o 50 procent,” ocenil novou posilu svého týmu.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…