Dienstbier chce uzákonit adopce dětí homosexuály. Poslance nenadchl

08.02.2014 18:34

Nový ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) chce uzákonit možnost, aby homosexuální páry mohly adoptovat děti. Uvedl to server E15.cz s tím, že pro svůj záměr nemá Dienstbier dostatečnou podporu mezi poslanci. Ministr využil pro svůj záměr jako podklad koncepci, kterou prosazuje Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu zvaná Proud.

Dienstbier chce uzákonit adopce dětí homosexuály. Poslance nenadchl
Foto: Hans Štembera
Popisek: I festival Prague Pride upozorňoval na předsudky ve společnosti.

Podle Zdeňka Slobody z Proudu jde platformě především o ty děti, které v současné době především v lesbických, ale i gay párech vyrůstají a které mají oficiálně pouze jednoho biologického rodiče zapsaného v rodném listě.

„Obzvlášť je ta situace aktuální ve chvíli, kdy si muž či žena přivede do registrovaného partnerství své vlastní dítě. A když žijí v registrovaném partnerství a vychovávají toto dítě a legitimní rodič potom zemře, tak to dítě pak jde do dětského domova. Přestože je zvyklé na toho partnera, musí jej opustit,“ upozorňuje gay aktivista Jiří Hromada.

Veřejnoprávní rozhlas si k této věci udělal průzkum, z něhož vyplývá, že ministrův návrh nemá ve sněmovně příliš velkou podporu. Dienstbier chce nicméně o správnosti myšlenky přesvědčovat jednotlivé poslance.

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …