Dienstbier chválí města i Agenturu pro sociální začleňování. Rozšiřuje aktivity

01.02.2014 8:45

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) je rád, že Agentura pro sociální začleňování začne působit v dalších českých a moravských městech, kupříkladu v Ostravě. O spolupráci prý žádají sama města a podle Dienstbiera to ukazuje, že města chtějí problémy skutečně řešit a ne je jen vytěsňovat. Ředitel Agentury pro sociální začleňování Martin Šimáček považuje působení na dalších místech za velkou výzvu. Zprávu přináší server Deník Referendum.

Dienstbier chválí města i Agenturu pro sociální začleňování. Rozšiřuje aktivity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

„Agentura v posledních letech v mnoha městech dokázala, že během tříleté spolupráce se situace v obci může v oblasti sociálního vyloučení výrazně změnit k lepšímu. Ke spolupráci se znovu hlásí především města, která nechtějí problémy chudoby, sociálního vyloučení, společenského napětí a soužití přehlížet, ale aktivně řešit,“ poznamenává Dienstbier.

Je proto rád, že se pracovníci této instituce objeví např. v Ostravě, Příbrami, Kralupech nad Vltavou nebo Chodově. Města si prý o spolupráci sama řekla. Práci v Ostravě považuje ředitel agentury za náročný úkol, ale prý jsou na něj připraveni. V daných městech bude organizace působit po klasickou dobu tří let, během které sestaví tým, jež má problematické momenty dlouhodobě řešit. Jde o nastavení lepší spolupráce mezi zástupci obcí, neziskových organizací, škol, úřadů, zaměstnavatelů či policie. Ke spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování se přihlásilo celkem 12 měst a obcí. Agentura pro sociální začleňování funguje při Úřadu vlády od roku 2006 a působí již ve 26 městech a obcích.

Agentura v nových lokalitách dále připraví strategický plán začleňování sociálně slabých spoluobčanů a pomůže i se zajištěním financování tohoto plánu, především z fondů EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…