Dienstbier k protestu proti islámu: Pár pomatenců šíří strach

16.01.2015 20:50

V podvečer se na Hradčanském náměstí shromáždilo asi šest set demonstrujících proti islámu. Protestní shromáždění trvalo zhruba hodinu, obešlo se bez větších incidentů. Na místo dorazily také dvě desítky lidí, které zde naopak manifestovaly za práva muslimů a dalších náboženských skupin.

Dienstbier k protestu proti islámu: Pár pomatenců šíří strach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Na Facebooku se k demonstraci vyjádřil i ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier (ČSSD). „Pár pomatených šiřitelů strachu na Hradě. Strachu jako důvodu k nenávisti k libovolné skupině lidí se sebemenší odlišností. Kolektivní vina, nesnášenlivost a odsudek bez znalosti jsou zjevně v naší společnosti stále přitažlivými principy hodnocení lidí," napsal doslova.

Z politiků na demonstraci promluvili místopředseda hnutí Úsvit Marek Černoch nebo místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS Jana Černochová. V davu se objevil i šéf Úsvitu Tomio Okamura. „Chceme uchovat českou tradici, není podstatné před jakým náboženstvím,“ prohlásil Černoch

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…