Dienstbier navrhuje odvolání svého bratrance z rady vlády

07.02.2015 19:05

O poněkud kuriózní změně v Legislativní radě vlády bude v pondělí rozhodovat kabinet. Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier (ČSSD) vládě navrhuje, aby ze svého poradního orgánu odvolala jeho bratrance Filipa Dienstbiera.

Dienstbier navrhuje odvolání svého bratrance z rady vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jiří Dienstbier

Filipa Dienstbiera, který je od léta loňského roku soudcem Nejvyššího správního soudu (NSS), by v Legislativní radě vlády měl nahradit Petr Mrkývka, odborník na oblast finančního práva, informovala dnes vláda na svém webu.

Právě Dienstbierovo angažmá na NSS je důvodem jeho odchodu z rady. "Dlouholetého člena Legislativní rady vlády Filipa Dienstbiera navrhuji odvolat na jeho vlastní žádost související s jeho jmenováním soudcem NSS," informoval ministr pro legislativu.

Legislativní rada vlády je poradním orgánem kabinetu v oblasti jeho legislativní činnosti. Třicetičlennému útvaru předsedá právě ministr pro legislativu Jiří Dienstbier.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…