Dienstbier nepodrazil ČSSD, to poválečný generál Zeman, zlobí se Paroubek

24.06.2014 20:11

Prezident Miloš Zeman se nechal slyšet, že kdyby Jiří Dienstbier byl aktivní před volbami do Evropského parlamentu, mohl tím ČSSD pomoci. Podle Jiřího Paroubka ale ČSSD spíše škodí její bývalý předseda – Zeman.

Dienstbier nepodrazil ČSSD, to poválečný generál Zeman, zlobí se Paroubek
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„Pan prezident káže J. Dientsbierovi, že kdyby se před volbami do Evropského parlamentu stal maskotem ČSSD, mohla strana získat více mandátů. Tento Dientsbierův rádoby podraz ovšem není vůbec ničím. A to zvláště v porovnání s podrazy, které na ČSSD přichystal sám pan prezident,“ píše ve svém tiskovém prohlášení Jiří Paroubek.

Popisuje pak konkrétní prezidentovy kroky. „Díky jeho činění se například k moci dvakrát dostala pravicová vláda. Jednou, když na konci roku 2006 ‚koučoval‘ poslance Pohanku a Melčáka, kteří pak v lednu 2007 podpořili vládu M. Topolánka. Podruhé, když Zemanův kamarád Rychetský protiústavně zrušil ústavní zákon, který umožňoval v říjnu 2009 uskutečnit mimořádné volby do Sněmovny. Po zrušení těchto voleb pak mohl M. Zeman založit svou novou stranu SPOZ a vesele s ní do Sněmovny kandidovat v květnu 2010, a to s velkou podporou kmotrů ODS – Dalíka a Janouška, kterým šlo primárně o to oslabit ve volbách ČSSD.“

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Podle Paroubka je v tomto světle kritika Jiřího Dienstbiera komická. „Je ale třeba také připomenout, že J. Dientsbier se občas snaží být Sobotkovým „zlým mužem“, a to zvláště ve vztahu k A. Babišovi,“ míní předseda LEV 21 a bývalý předseda sociálních demokratů.

„Pan prezident tedy také svým prskáním na Dientsbierovu adresu ukazuje Babišovi svou dobrou vůli, kterou bude moci plně rozvinout po pro ČSSD neúspěšných podzimních senátních a obecních volbách. To už nebude cílit na náhradní terč, ale přímo na B. Sobotku. Stojí o to Babiš?“ ptá se Paroubek.

reklama

autor: pan

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…