Dienstbier s Marksovou tu dělali akorát ostudu. Nechtěli vylézt z auta, když na někoho sáhli, hned si otírali ruce. Babiš šel za Romy až do bytu, oceňuje starosta Varnsdorfu

07.09.2016 22:08

Většina lidí ve Varnsdorfu má ohledně nedávných výroků Andreje Babiše jasno, kde je pravda. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Dienstbier s Marksovou tu dělali akorát ostudu. Nechtěli vylézt z auta, když na někoho sáhli, hned si otírali ruce. Babiš šel za Romy až do bytu, oceňuje starosta Varnsdorfu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Kovářská ulice, kde žije na 700 lidí, většina Romů. Jsou tu čtyři panelové domy.

Podle starosty města Stanislava Horáčka mluví Babiš na rozdíl od ostatních politiků o konkrétních místních záležitostech. „Já to sice neslyšel, ale pan Babiš se omlouval za něco, co ani neřekl. Je to mediálně nafouknutá věc a místo abychom řešili problémy, budeme řešit slovíčkaření, co se řeklo a co se neřeklo. Uvádí to i odborník z Ústavu pro studium totalitních režimů, že tábor v Letech byl pro lidi, co se štítili práce,“ řekl Aktuálně.cz starosta města Stanislav Horáček.

Anketa

Vadí vám, že Zeman přijme ještě před rakouskými volbami Norberta Hofera?

3%
97%
hlasovalo: 10530 lidí

Babiš minulý týden během své návštěvy města řekl, že dříve lidé, kteří nechtěli pracovat, skončili v pracovním táboře, jako byl ten v Letech. „Byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval, šup a byl tam,“ řekl Babiš poté, co si mu místní lidé stěžovali na soužití s Romy.

Celý text je ZDE.

Za to sklidil šéf ANO kritiku, jeho vyjádření se dokonce dostalo až do sněmovny, když například šéf TOP 09 Miroslav Kalousek požadoval, aby Babiš odstoupil.

Dienstbier s Marksovou nám dělali jen ostudu

Ve Varnsdorfu ale šel Babiš místním svými větami na ruku. „Nějaké jeho vyjádření lidi nezajímá. Když tady byli na návštěvě ministři Dienstbier s Marksovou, tak nám dělali jen ostudu, jak si před lidmi otírali ruce, když na něco sáhli. Nechtěli ani vylézt z auta, když to viděli. Babiš se šel podívat přímo do romských bytů,“ uvedl místostarosta Varnsdorfu Josef Hambálek.

Vím, že je to vytržené z kontextu

Reportéři Aktuálně.cz kontaktovali ženu, ke které Babiš v době inkriminovaného výroku mluvil a která stála vedle něj. I ona má jasno v tom, že se ničeho nedopustil.

„Řekla jsme mu, že se tady nedá žít, že se v noci nedá spát a že se pořád musí volat policie. Co přesně řekl, už si nepamatuji, ale vím, že je to vytržené z kontextu,“ řekla Miroslava Pizurová.

Za větu o táboře, kde zemřelo přes tři stovky lidí, který byl podle Babiše pro lidi štítící se práce, se staví i místostarosta. „Pustili se do něj starousedlíci, že Romové dělají nepořádek a nepracují. A hodně slušně řečeno mu řekli, že dříve tito lidé vždy pracovali. A pan Babiš pouze citoval výrok svého známého o pracovním táboru. Pasáž ‚šup a byl tam‘ ale stoprocentně nepadla,“ řekl místostarosta.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…