Diktátor Erdogan bude mít ještě větší prostor, než dosud. Senátor má obavy

16.07.2016 17:09

Lítost nad tím, že v Turecku nevyšel vojenský puč, vyjádřil senátor Jaroslav Doubrava. „Málokdy vojenský puč přinese něco dobrého, ale v Turecku by přinesl. Bohužel, podle prvních zpráv nevyšel,“ uvedl senátor s tím, že v úspěch puče prý potichu doufali i spojenci Turecka.

Diktátor Erdogan bude mít ještě větší prostor, než dosud. Senátor má obavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

„Kdyby při puči zahynul prezident Erdogan a jeho věrní islamisté, byla by jistě i velká radost ve štábech NATO. Oddechla by si EU, Izrael a Rusko. Ale oficiálně (teatrálně) puč odsoudí, protože nevyšel,“ uvedl Doubrava.

Celý text je ZDE

Podle něj puč nevyšel i vinou EU. „Turečtí islamisté cílevědomě léta decimovali armádní špičky. EU požadovala v rámci demokratizace Turecka, aby byla omezena moc armády. To bylo i cílem islamistů, proto na tom s radostí pracovali, a EU sluníčkáři tleskali. Bohužel, armáda byla jediným technokratickým a objektivním regulátorem snahy islamistů dostat se k moci,“ upozornil Doubrava.

Podle něj má teď Erdogan možnost si v monstrózních čistkách pokořit zbytek ne-islámské administrativy – vojenské i civilní. „Diktátor bude mít ještě větší prostor, než zatím měl,“ uzavírá senátor Jaroslav Doubrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…