Díky Američanům prožily České Budějovice hrozný konec války, míní Filip

01.05.2015 21:54

Předseda komunistů Vojtěch Filip vzpomíná na konec druhé světové války v Českých Budějovicích a děsí se případné třetí světové války. Na konci března 1945 Američané bombardovali České Budějovice a šéf KSČM poznamenává, že to bylo možná zbytečně.

Díky Američanům prožily České Budějovice hrozný konec války, míní Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

„Dnes by jen málokdo při návštěvě Českých Budějovic tušil, že toto město sužovaly nálety a bombardování americké armády, které stály stovky lidských životů. Ke konci války se vnitropolitické i hospodářské poměry ve městě staly naprosto neudržitelnými. Není se čemu divit. Důležitý železniční uzel v Českých Budějovicích bombardovala americká 15. letecká armáda hned dvakrát – přesně 23. a 24. března 1945. A právě 24. března postihl město nejničivější nálet,“ píše Filip.

Hlavním cílem náletů bylo především nádraží. České Budějovice totiž byly důležitým dopravním uzlem. Zasaženy ale byly i další továrny v Českých Budějovicích. Šéf komunistů si klade otázku, zda bylo toto bombardování nezbytně nutné nebo spíše zbytečné, vezmeme-li v potaz, v jakém stavu se nacházela německá armáda.

Celý text naleznete zde

Z této děsivé historie se musíme poučit, jinak podle Filipa hrozí, že vypukne třetí světová válka, která by mohla znamenat konec lidstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…