Díky Vám, díky Vám, chlapíku statečný... To už je pryč. Teď půjde kapitán Minařík znovu do kriminálu

07.02.2017 8:14

Bývalý agent komunistické Státní bezpečnosti Pavel Minařík musí opět do vězení. Po nepovedené sebevraždě, k níž si vzal nelegálně drženou zbraň, tak rozhodl brněnský městský soud. Píše o tom dnešní deník Právo.

Díky Vám, díky Vám, chlapíku statečný... To už je pryč. Teď půjde kapitán Minařík znovu do kriminálu
Foto: archiv
Popisek: Pavel Minařík u soudu

Díky Vám, díky Vám, chlapíku statečný. Píseň Josefa Laufera, v níž opěvoval špiona kapitána Minaříka, je už minulostí. Nyní musí dvaasedmdesátiletý muž do vězení. V době, kdy totiž zmáčkl spoušť své zbraně, byl ve zkušební době po podmíněném propuštění za pojistný podvod. I z toho důvodu mu soud musel uložit čtyřměsíční trest vězení. A to za nepovolené ozbrojování. „Podmínka nepřipadala v úvahu, když byl zrovna v podmínce,“ řekl k tomu soudce Ondřej Klusák.

Zbraň přitom podle svých slov našel Minařík na dveřích bytu. Nejprve tam nalezl sáček s náboji, pak s pistolí. „Ztratil jsem nad sebou kontrolu. Řekl jsem si, že je to nějaký vzkaz, ale nevěděl jsem od koho,“ zmínil muž, jenž pak zbraň obrátil proti sobě na jednom z brněnských hřbitovů. Státní zástupce si však myslí, že se to stalo úplně jinak. „Vina je nepochybná, s trestem je to horší. Obžalovaný byl v podmínce a andělé na něj měli pět chorály, ne aby se vystavoval riziku trestního stíhání,“ uvedl.

Minařík ve vězení strávil již nějaký čas – byl poslaný na čtyři roky za mříže za pojistný podvod, kterého se dopustil při obchodování s nákladem optických vláken, jež shořela při převozu na Ukrajině. Do povědomí lidí se však zapsal již v sedmdesátých letech, kdy se mu v Německu podařilo dostat do vysílání Rádia Svobodná Evropa.

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…