Díky aukci jsme ušetřili 5 milionů na jediné mateřince, říká Ostrava

11.02.2012 18:35

Tato slova pochvaly potvrdila ParlamentnímListům.cz tisková mluvčí Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Jana Pondělíčková. Doplnila, že původní cena zmíněného projektu byla 13 milionů korun, v elektronické aukci se jim však podařilo dostat se na 8 milionů, což je téměř polovina ceny.

Díky aukci jsme ušetřili 5 milionů na jediné mateřince, říká Ostrava
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Jedná se o letošní kompletní rekonstrukci mateřské školky Hornická, kde se vyměňovala okna, nová střecha, budova se zateplovala a součástí přestavby byla i zahrada. To ovšem není podle tiskové mluvčí jediný letošní projekt, který je díky elektronické aukci podstatně levnější.

„V jednom domě jsme vyměňovali rozvody vody a zde se cena dostala z původních 1,3 milionu na 737 tisíc,“ pochvaluje si Pondělíčková s tím, že letos také soutěžili další čtyři stavební projekty, respektive projektové dokumentace, kde opět výrazně ušetřili.

V Ostravě se ve velkém soutěží v e-aukcích i stavební zakázky. Jako první s aukcemi na stavební zakázky začal právě městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz, který u veřejných zakázek na stavební a projekční práce dosahuje v průměru téměř 40 procent úspory oproti cenám v klasickém výběrovém řízení. Obvod tak jen na pěti veřejných zakázkách ušetřil přes 5 milionů korun.

Ve středu 1. února soutěžila ve spolupráci se společností eCENTRE stavební úpravy jednoho ze svých objektů další ostravská organizace, tentokrát Centrum sociálních služeb. Z původní ceny 6,6 milionů korun ušetřila organizace díky e-Aukci přes Systém CENTREs přes 2 miliony korun, tedy 31 procent, což je úspora víc jak 2 miliony korun.

„Elektronické aukce mají jednoznačně budoucnost. Zatím se soutěží podle jediného kritéria, ceny. Se zlepšováním softwaru ale jsou zde i další možnosti zahrnout i koeficienty jako je třeba záruční doba nebo reference, což, domnívám se, ještě rozšíří možnosti elektronických aukcí, které se tak budou využívat stále častěji. Alespoň my to máme v plánu,“ doplnila pro ParlamentníListy.cz Jana Pondělíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…