Dimun věští Zemanův projev na sjezdu: Jsem jeřáb, který pozvedne vykolejenou zemi

11.03.2013 16:55

Fiktivní projev Miloše Zemana na nadcházejícím sjezdu ČSSD sepsal pro server Reflex.cz Petr Dimun, za Jiřího Paroubka vedoucí sekce PR a marketingu ČSSD.

Dimun věští Zemanův projev na sjezdu: Jsem jeřáb, který pozvedne vykolejenou zemi
Foto: Repro Foto: Prima family
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie, který byl natáčen na Pražském hradě

„Stojím tu dnes před vámi v trojí roli: jako váš bývalý předseda, jako bohužel váš bývalý člen a jako prezident České republiky. Oslovení milé přítelkyně, milí přátelé neberte jen jako zdvořilostní frázi. Jsou totiž mezi vámi tací (já doufám, že většina), které stále za své přátele považuji,“ stojí ve fiktivním projevu.

Díky, Marie

„Zeman“ v něm výslovně děkuje např. místopředsedkyni ČSSD Marii Benešové, která jej podpořila již před prvním kolem volby. „Nejsem totiž sice již s vámi dnes členem stejné strany, té, kterou jsem doslova vydupal za prolévání krve, potu a slz ze země. Strany, kterou jsem jako její předseda následně dovedl do vlády a jako jejíž člen, váš spolustraník, jsem se mohl stát i prezidentem, nástupcem Tomáše Garrigue Masaryka a Edvarda Beneše,“ píše za Zemana Dimun.

Jen velké osobnosti podle „Zemana“ dokáží včas odejít, ale také se vrátit, když je potřeba. „Za deset dnů to bude přesně 8 let, co jsem naposledy vystoupil na sjezdu ČSSD. Tehdy ještě jako řadový člen z místní organizace v Novém Veselí, což je, jak jistě už všichni víte, vesnice na mé milované Vysočině. Kdo si můj tehdejší projev pamatujete, pak víte, že přes všechna očekávání, především z řad těch nejméně inteligentních tvorů – ano, správně, z řad novinářů – jsem si nevyřizoval s nikým účty, jakkoliv jsem pro to mohl mít důvod,“ pokračuje nový „prezident“.

ČSSD jej prý neposlechla v zavádění přímé demokracie i uvnitř strany nebo ve varování, aby nespolupracovala s ODS. „Dnes jsem čestným předsedou strany, která mé dobré rady akceptovala, sestavila program postavený na bázi sociálnědemokratickém, avšak je schopna dovnitř i navenek prosazovat ideje přímé demokracie. Tedy to, co jsem vám neúspěšně před osmi lety nabízel já,“ říká „Zeman“.

Nikdy prý nebude prezidentem, který vzbuzuje falešný optimismus. Nechce být ani světovým myslitelem, pouze prostě českým prezidentem. Česko má podle něj budoucnost, jako vykolejený vlak jen čeká na jeřáb, který ji postaví na nové místo. „Jeden jeřáb už je díky přímé volbě, myšlence, kterou jsem jako první prosazoval, na Pražském hradě. A opět je jen na vás, stejně jako to bylo na vás před osmi lety, zda bude mít i stejně silného pomocníka v tomto úsilí i ve Strakově akademii,“ uvádí „Zeman“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…