Diplomat Votápek zkritizoval Novotného: Utvrdil Rusy, že Putin má naprostou pravdu

01.12.2019 19:46

Bývalý generální konzul v Rusku Vladimír Votápek má za to, že starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) svým vystoupením v ruské státní televizi vlastně nahrál na smeč ruské propagandě.

Diplomat Votápek zkritizoval Novotného: Utvrdil Rusy, že Putin má naprostou pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Votápek

Vladimír Votápek v Rusku pobýval jako generální konzul a poznal, jak pracuje ruská propaganda. Že se zoufale drží sovětských historických schémat a v duchu těchto schémat Kreml svým občanům tvrdí, že nežijí v úplně nejsvobodnější zemi a možná se nemají ekonomicky tak dobře, ale vláda je poctivě chrání před strašlivým Západem.

A starosta Řeporyjí Pavel Novotný svým vystoupením ve státní televizi tento mýtus o věčném ohrožení velké Rusi vlastně podpořil. Možná se snažil vyložit Rusům před kamerami, jak moc jim jejich vláda lže, ale to se mu s vysokou pravděpodobností nepodařilo. Už proto, že jeho slova byla do ruštiny překládána simultánně a některá slovíčka mohla vypadnout. Ve skutečnosti svým poněkud estrádnějším projevem Rusy utvrdil v tom, že má kremelský vládce Vladimir Putin nejspíš pravdu, když je varuje před hrozným Západem.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Jediné, čeho dosáhl, byla nechutná překřikovaná, ve které se účastníci předháněli ve vzájemných urážkách. Pokud se vystupující vzájemně označují za opilce nebo feťáky, pokud se ptají, z jakého blázince kdo přišel, pak nezůstává místo pro věcnou debatu. A přesně o to ruské propagandě šlo. Výsledný dojem, který si z takové ‚diskuse‘ odnesl ruský divák, je přesvědčení, že ten, kdo prosazuje postavení pomníku vlasovcům, je blázen, a proto i samotná myšlenka si nezaslouží jakoukoli podporu. Věcné argumenty zanikly v hospodském řevu a oficiální prokremelská propaganda si připsala další malé vítězství,“ zdůraznil Votápek v textu uveřejněném na serveru iDNES.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…