Diskuse o tom, kdo je levicovější: Emmerová a komunista

15.10.2012 15:14

V Rokycanech se v druhém kole senátních voleb střetne poslankyně a bývalá ministryně zdravotnictví Milada Emmerová z ČSSD a komunista Jiří Valenta. Diskuse kandidátů v České televizi se vedla o tom, kdo je levicovější a kdo by lépe čelil asociální vládní politice.

Diskuse o tom, kdo je levicovější: Emmerová a komunista
Foto: ČSSD
Popisek: Milada Emmerová

Kandidát KSČM Jiří Valenta prezentoval v ČT svou představu, že „senátor je takový státem placený lobbista, který by měl lobbovat za to, co je pro občany nejvýhodnější“.

Jako příklad věci, ve které by se v Senátu výrazně angažoval, zmínil komunistický kandidát udržení přírodních zdrojů ve veřejných rukou. Konkrétně zmínil vodní zdroje, které jsou prý na Rokycansku naprosto unikátní. „Zdroje, které slouží všem, musí zůstat v soukromých, ne, pardon, státních rukou, aby se nedostaly do rukou soukromých lobbistů,“ uvedl Valenta.

Milada Emmerová, která doposud působí jako poslankyně, uvedla, že do Senátu kandiduje proto, že by tam snáze než ve sněmovně mohla prosazovat své názory. „V sociální reformě jsem se neztotožnila snad ani s jedním návrhem, a přesto to ve sněmovně prošlo. Senát by to racionálně zkritizoval a vrátil do sněmovny,“ popsala výhody členství v horní parlamentní komoře.

Když byl Valenta dotázán, v čem jsou komunisté lepší než sociální demokraté, odpověděl, že „sociální demokraté občas berou naše priority a berou je za své. Já si myslím, že bychom to kolikrát prosadili líp,“ usoudil komunistický kandidát. Konkrétně zmínil vracení zdravotních poplatků, které by prý komunisté dělali lépe a mnohem větší silou by se zasadili, aby byly poplatky úplně zrušeny. Emmerová mu připomněla, že to byl pouze Plzeňský kraj pod jejím vedením (poslankyně byla v minulosti též hejtmankou- pozn.  red), kde se podařilo poplatky vracet tak, aby to nebylo v rozporu se zákonem.  

Při závěrečném dotazu na favorita v prezidentské volbě Emmerová jmenovala Miloše Zemana a  Jiřího Dienstbiera. Komunistický kandidát se prý ještě nerozhodl. „Počkám si, koho doporučí Ústřední výbor,“ uvedl. Soukromě by prý ze současných kandidátů preferoval Jiřího Dienstbiera, ale ještě raději by na Hradě viděl například Vladimíra Remka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…