Diskuse s prezidentem Havlem byla založena na argumentech, zavzpomínal Zeman

18.12.2013 15:32

Prezident Miloš Zeman položil květinu k hrobu prvního českého prezidenta Václava Havla, který zemřel přesně před dvěma lety. Zavzpomínal přitom na diskuse, které s prvním českým prezidentem vedl. Byly prý založeny na jasných argumentech, nikoli na ideologických jednostranných postojích.

Diskuse s prezidentem Havlem byla založena na argumentech, zavzpomínal Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Příznivci prvního prezidenta svobodné Československé i České republiky oslavovali

Zeman k hrobu přinesl věnec se dvěma stuhami s nápisy "Miloš Zeman" a "prezident". Uvedl, že ve spojitosti se zesnulým prezidentem si vedle jejich spolupráce samozřejmě vybavuje Havlovo vystoupení na Letenské pláni v listopadu 1989.

Politik a dramatik Havel zemřel před dvěma lety. K jeho hrobu po celý den přicházejí lidé s květinami, zapalují tam svíčky a vzpomínají. "Byl to dobrý člověk," vysvětlila novinářům důvod své přítomnosti mladá žena, která se na hřbitov vypravila i se svým malým synem. U hrobu leží rovněž věnce od Havlovy druhé manželky Dagmar, premiéra Jiřího Rusnoka či Senátu.

Druhé výročí Havlova úmrtí si dnes lidé připomínají na mnoha místech České republiky. Například na Pražské křižovatce se uskuteční bohoslužba, kterou bude sloužit kardinál Dominik Duka. K Havlově chalupě na Hrádečku na Trutnovsku přinesli lidé svíčky, červená papírová srdce či tibetské modlitební vlaječky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …