Dívka ohlásila pokus o znásilnění uprchlíkem. Reakce policie ji dostala do kolen

02.11.2016 7:23

Ve třicetitisícovém Rheinbergu, který leží ve spolkové zemi Severní Porýní – Vestfálsko, došlo k dalšímu případu sexuálního napadení. Padesátiletý alžírský žadatel o azyl se pokusil znásilnit patnáctiletou dívku. Veřejnost je ovšem otřesena i z chování zasahujících policistů.

Dívka ohlásila pokus o znásilnění uprchlíkem. Reakce policie ji dostala do kolen
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Patnáctiletá dívka se procházela se svým psem v parku, když byla napadena opilým postarším mužem. „Najednou se tam zničeho nic objevil, chytil mě za rameno a snažil se mě odtáhnout do temného kouta. Začala jsem křičet o pomoc,“ líčila později dívka svoji nepříjemnou zkušenost v médiích a na policejní vyšetřovně. Naštěstí její volání uslyšel náhodný kolemjdoucí a zabránil nejhoršímu. Celý incident se odehrál o víkendu ve čtvrti Rheinbergu Orsoy.

Čtyřiačtyřicetiletý zachránce dívky se společně s ní vydal do blízké uprchlické ubytovny a informoval jeho vedení o incidentu. Dívka násilníka identifikovala, šlo o padesátiletého žadatele o azyl z Alžíru. Na místo také dorazila policie a zároveň se dostavil také otec dívky. „Od začátku jsem trvala na tom, že chci onoho násilníka identifikovat. A to samé jsem sdělila i zasahujícím policistům,“ cituje oběť sexuálního napadení deník Rheinische Post.

Anketa

Kdyby v 1. kole volby prezidenta kandidovali Miloš Zeman i Tomio Okamura, jak byste se zachoval(a)?

hlasovalo: 9528 lidí

Na místo dorazili tři policisté, jejichž chování však dívku značně zaskočilo. „Odrazovali dceru od podání trestního oznámení a tvrdili, že by to stejně nic nepřineslo,“ říká otec dívky a jeho slova potvrzuje i její čtyřiačtyřicetiletý zachránce. Policisté si trvali na svém a svůj názor změnili až poté, co jim dívka se svým otcem pohrozili, že budou kontaktovat média a uvědomí je o jejich chování. Až poté se policisté společně poradili a souhlasili, že sepíšou trestní oznámení.

O případu vedle Rheinische Post informoval i rakouský deník Krone a další německá a rakouská média. Server Junge Freiheit navíc poukazuje, že obdobné chování policistů v případě vyšetřování zločinů uprchlíků není bohužel ojedinělé. Zpočátku se snažily úřady utajit i hromadné sexuální obtěžování při silvestrovských oslavách v Kolíně nad Rýnem. Poněkud liknavě a „tajnůstkářky“ se podle Junge Freiheit zachovala policie před několika dny v Drážďanech.

Přímo v centru města znásilnil dvacetiletý žadatel o azyl patnáctiletou dívku, která trestný čin nahlásila následující den. „Celý týden po nahlášení incidentu však policie mlčela a veřejně neavizovala hledání viníka, natož aby upozornila místní ženy na možné nebezpečí. Nakonec muže poznala několik dní poté samotná oběť, když šla po ulici. Policisté svůj postoj vysvětlovali tím, že nechtěli ohrozit vyšetřování,“ podivuje se Junge Freiheit situaci, kdy nakonec pachatele objevila samotná oběť.

reklama

autor: pro

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…