Divoké ohlasy na první „čínský“ den: ČT je ideologický tlampač! Kam se hrabe husákovská televize se Zelenkou. Kalousku, posíláte to do...

29.03.2016 6:35

Návštěvu čínského prezidenta a také to, jak o ní informovala Česká televize, okomentovali na sociálních sítích někteří současní i bývalí politici.

Divoké ohlasy na první „čínský“ den: ČT je ideologický tlampač! Kam se hrabe husákovská televize se Zelenkou. Kalousku, posíláte to do...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbytky po uvítání

Propagandisté z ČT opět v akci

Českou televizi zkritizoval za způsob informování dlouholetý člen ODS Petr Štěpánek: „Propagandisté z České televize jsou opět v akci, opět mají manévry. Přiletěl prezident "komunistické Číny". Tohle sousloví nám valí do hlav celý den,“ uvedl s tím, že je to vlastně blbost.

„Zaznamenali jste někdy, že by redaktor České televize uváděl zahraniční návštěvu třeba slovy "prezident z kapitalistické Francie" nebo "papež z katolického Vatikánu" nebo "ministr z islámského Íránu"? Já tedy ne. Proč tedy najednou "prezident z komunistické Číny", nota bene, když i věcně je to blbost?“ rozhořčoval se Štěpánek. A dodal, že jedna z propagandistických metod se jmenuje nálepkování. „Jenže nálepkováním, tedy čistokrevnou propagandou, se veřejnoprávní Česká televize zcela zpronevěřuje svému poslání. A nejen to. Porušuje tím i zákon. A to vše za naše peníze,“ upozornil Štěpánek.

ČT je ideologický tlampač

Sociálnědemokratický poslanec Jaroslav Foldyna si přisadil s tím, že Česká televize „není nezávislé veřejnoprávní médium, ale ideologický tlampač“. „Její informace o návštěvě čínského prezidenta jsou ideologicky zaměřené a nikoli nestranné. Kam se hrabe husákovská televize se Zelenkou,“ napsal Foldyna a dodal, že řádně platí poplatky, a tak chce informace, nikoli propagandu.

Koho chrání policie?

Bývalý ministr vnitra Radek John zase okomentoval zprávu serveru Svobodné fórum, podle níž skupiny čínských občanů několikrát fyzicky napadly české občany, ale policie proti nim nezakročila. „Koho skutečně chrání Policie České republiky? Tento zásah je hodný prověření! Cosi smrdutého je v zemi zdejší...,“ napsal John.

Možná někdo navrhne přejmenování letiště na Ruzyni

Štěpánek se později k tématu vrátil a napsal, že partička zoufalých kavárenských havloidů dělá maximum pro to, aby na Havla a všechno, co tu po něm zbylo, „byli nasraní i ti, kteří na to už dávno zapomněli“. „A práce se jim fakt daří. Takže gratuluju. Tímhle tempem brzy nastane chvíle, kdy někomu dojde trpělivost a pro změnu navrhne přejmenování letiště zpátky na starou, dobrou, klasickou Ruzyni,“ dodal Štěpánek.

Vadí mi servilní řeči českého prezidenta

Bloger Petr Paulczyňski zase vzkázal předsedům ODS Petru Fialovi a TOP 09 Miroslavu Kalouskovi: „S touhle rétorikou přivedete zbytky pravice opravdu, ale opravdu do prdele.“

Bývalý ministr životního prostředí za ODS Pavel Drobil prohlásil, že mu návštěva čínského prezidenta ani vlajky jeho země nevadí. „Vadí mi zbytečné servilní řeči českého prezidenta pro čínská média o tom, že dnes jsme svobodnější, protože již tolik nepodléháme vlivu USA a EU. BtW: Jakýže to byl první symbolický krok M. Zemana ve funkci českého prezidenta? Nebylo to náhodou vyvěšení vlajky EU nad Pražským hradem?“ zeptal se Drobil.

Celé znění příspěvků Petra Štěpánka na sociální síti:

Prapagandisté z České televize jsou opět v akci, opět mají manévry. Přiletěl prezident "komunistické Číny". Tohle sousloví nám valí do hlav celý den. O tom, že je to vlastně blbost, jsem tu už psal. O specificích čínského KAPITALISMU velmi zasvěceně před časem v Reflexu psal ekonom Karel Kříž. Teď mi ale jde o něco jiného.

Zaznamenali jste někdy, že by redaktor České televize uváděl zahraniční návštěvu třeba slovy "prezident z kapitalistické Francie" nebo "papež z katolického Vatikánu" nebo "ministr z islámského Íránu"? Já tedy ne. Proč tedy najednou "prezident z komunistické Číny", nota bene, když i věcně je to blbost?

Jedna z propagandistických metod se jmenuje NÁLEPKOVÁNÍ. Jenže nálepkováním, tedy čistokrevnou propagandou, se veřenoprávní Česká televize zcela zpronevěřuje svému poslání. A nejen to. Porušuje tím i zákon. A to vše za naše peníze. Jak dlouho si to ještě necháme líbit?

Ta partička zoufalých kavárenských havloidů dělá maximum pro to, aby na Havla a všechno, co tu po něm zbylo, byli nasraní i ti, kteří na to už dávno zapomněli. A práce se jim fakt daří. Takže gratuluju. Tímhle tempem brzy nastane chvíle, kdy někomu dojde trpělivost a pro změnu navrhne přejmenování letiště zpátky na starou, dobrou, klasickou Ruzyni.

Celé znění příspěvku Jaroslava Foldyny:

Česka televize není nezávislé veřejnoprávní médium, ale ideologický tlampač.

Její informace o návštěvě Čínského prezidenta jsou ideologicky zaměřené a nikoli nestranné.

Kam se hrabe Husákovská televize se Zelenkou.

PS: platím řádně poplatky tak chci informace, nikoli propagandu.

Celé znění příspěvku Radka Johna:

Koho skutečně chrání Policie České republiky? Tento zásah je hodný prověření! Cosi smrdutého je v zemi zdejší...

Celé znění příspěvku Petra Paulczyňského:

Pro pány Kalouska a Fialu mám vzkaz. S touhle rétorikou přivedete zbytky pravice opravdu, ale opravdu do prdele.

Celé znění příspěvku Pavla Drobila:

Návštěva čínského prezidenta ani vlajky jeho země mi nevadí. Vadí mi zbytečné servilní řeči českého prezidenta pro čínská média o tom, že dnes jsme svobodnější, protože již tolik nepodléháme vlivu USA a EU. BtW: Jakýže to byl první symbolický krok M. Zemana ve funkci českého prezidenta? Nebylo to náhodou vyvěšení vlajky EU nad Pražským hradem?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…