Dle německé rozvědky jsou známky mocenského rozkolu kolem Putina

27.07.2014 16:05

Podle německé zpravodajské služby BND jsou náznaky, že v moskevském vedení mezi sebou intenzivně bojují o vliv u prezidenta Vladimira Putina stoupenci tvrdé linie a vedoucí ekonomičtí činitelé. Na svém webu to napsal týdeník Der Spiegel.

Dle německé rozvědky jsou známky mocenského rozkolu kolem Putina
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vlladimir Putin

Západní tajné služby byly na začátku ukrajinské krize přesvědčeny o jednotě mocenského bloku kolem prezidenta Putina. Nyní se ale zdá, že se v něm objevují trhliny, sdělil podle informací časopisu šéf německých zpravodajců Gerhard Schindler na zasedání zahraničního výboru Spolkového sněmu.

Evropská unie v noci na sobotu zveřejnila rozšířené sankce vůči Moskvě a separatistům

Podle názoru BND je zcela možné, že někteří oligarchové znepokojení sankcemi Evropské unie brzy začnou stavět ekonomické zájmy nad zájmy politické a pokusí se Putina brzdit, napsal Der Spiegel.

Evropská unie v noci na sobotu zveřejnila rozšířené sankce vůči Moskvě a separatistům kvůli jejich roli v ukrajinské krizi. Na „černém seznamu" je mimo jiné řada předních ruských činitelů, včetně šéfa kontrarozvědky FSB Alexandra Bortnikova a ředitele rozvědky SVR Michaila Fradkova, ale také 18 firem a organizací.

Německý ministr hospodářství Sigmar Gabriel v rozhovoru rovněž pro nejnovější číslo týdeníku Der Spiegel ale podpořil další zpřísnění sankcí, které by podle něj mělo být namířené především proti oligarchům. „To se nám musí příští týden podařit, protože na nich stojí ruská politika," zdůraznil. „Musíme zmrazit jejich konta v evropských metropolích a zrušit jim povolení k překročení hranic," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …