Dlouhý se v pátek bude registrovat do prezidentské volby. Nasbíral už 60 tisíc podpisů

31.10.2012 18:05

Někdejší ministr Vladimír Dlouhý se půjde do prezidentské volby registrovat v pátek, shromáždil zhruba 60.000 podpisů lidí podporujících jeho kandidaturu. Podařilo se mu tedy překročit nutný limit pro ty uchazeče o prezidentský úřad, kteří nemají dostatečnou podporu poslanců či senátorů.

Dlouhý se v pátek bude registrovat do prezidentské volby. Nasbíral už 60 tisíc podpisů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dlouhý

Dlouhý dnes v Praze představil svoje vize pro kampaň před lednovou přímou volbou hlavy státu. Uvedl, že jedním z jeho hesel je rovnováha mezi růstem materiálního bohatství společnosti a šetrností k životnímu prostředí.

Chce dále například stabilní veřejné finance, pokud možno nízké daně a odvody, srozumitelné zákony, podporu inovace. Vylučuje též politický vliv při jmenování soudců, členů ČNB či generálů. Co se týká EU, chtěl by ji silnou a jednotnou navenek, ale decentralizovanou dovnitř. 

Úmysl být nástupcem Václava Klause oznámilo zhruba 25 lidí. Kolik jich nakonec do voleb půjde, záleží na splnění nezbytných podmínek.

Vladimír Dlouhý

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…