Dlouhý si jen chce vylepšit životopis, píše o jeho boji o Hrad server

22.06.2012 21:32

Vladimír Dlouhý oznámil, že by se rád stal nástupcem Václava Klause a rozhodl se zapojit do boje o Hrad. Server ČeskáPozice.cz k tomu poznamenává, že Dlouhý si je vědom svých nevelkých šancí na úspěch, a počítá spíše s tím, že mu prezidentská kandidatura vylepší životopis.

Dlouhý si jen chce vylepšit životopis, píše o jeho boji o Hrad server
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

Někdejší ministr průmyslu a obchodu Vladimír Dlouhý, který v devadesátých letech zastupoval ve vládách dnes již neexistující Občanskou demokratickou alianci, dal najevo, že chce vstoupit do boje o Hrad. Server ČeskáPozice.cz k tomu poznamenává, že Dlouhý tímto způsobem usiluje především o atraktivnější životopisné údaje, které ho mohou udržet v současné pracovní pozici. Dodejme, že Dlouhý působí v pozici člena poradního orgánu vlády (NERV) a zároveň zástupce americké investiční banky Goldman Sachs.

Dlouhému vzrostou honoráře

„Proto je jediným vysvětlením jeho kandidatury získat do životopisu i zajímavý řádek o tom, že byl kandidátem na českého prezidenta. Takové vylepšené curriculum vitae zní v očích západních organizátorů mezinárodních konferencí lákavě a jistě pozitivně ovlivní i výši honoráře pro přednášejícího manažera Goldman Sachs Vladimíra Dlouhého,“ píše server.

Dlouhý se svým rozhodnutím připojil k pelotonu zájemců o prezidentskou funkci, v němž mají podle dosavadních průzkumů největší šanci na vítězství Jan Fischer, Miloš Zeman nebo Jan Švejnar.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…