Dnes končí lhůta pro vyřízení stížností na komunální volby

08.11.2018 6:52

Dvacetidenní lhůta, v níž by správní soudy měly rozhodnout o posledních podaných stížnostech na zákonný průběh a výsledky komunálních voleb, dnes končí. O většině podání už stihly krajské soudy a pražský městský soud rozhodnout s převážně zamítavým verdiktem.

Dnes končí lhůta pro vyřízení stížností na komunální volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební zákon, ilustrační foto

Pražský městský soud do úterního večera rozhodl v 19 z 25 návrhů na neplatnost voleb do pražských zastupitelstev. V šesti městských částech kvůli čekání na rozhodnutí zatím nemohli dosluhující starostové svolat ustavující zastupitelstva.

Krajský soud v Brně ve středu na základě stížnosti Zelených ohledně obecních voleb v městské části Brno-střed přidal této straně jeden mandát. O jedno křeslo v zastupitelstvu naopak přišlo hnutí ANO. Soud naopak nevyhověl žádosti o opakování voleb ve Slatinkách na Prostějovsku, kde komise zaměnila hlasovací obálky pro komunální a senátní volby.

Krajský soud v Ostravě obdržel v souvislosti s volbami v Moravskoslezském kraji přes 30 žalob. Všechny už projednal, většinou s negativním výsledkem. Ústecký krajský soud vyřídil tři z 27 stížností. Zamítl mimo jiné návrh na opakování voleb v Bílině na Teplicku. Návrh se týkal údajné nepřípustné manipulace s volebními lístky a ovlivňování voličů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…